fbpx

Поклонението пред Татяна Лолова ще е в петък в Сатиричния театър

Блиц Новини

Снимка Съюз на артистите в България

Голямата българска театрална, кино и телевизионна актриса почина след мозъчносъдово заболяване, пише Фрог.

Поклонението ще бъде на 26 март, петък, в Сатиричния театър ”Алеко Константинов” от 11:00 ч., съобщиха от Съюза на артистите в България.

Татяна Лолова завършва актьорско майсторство през 1955 година в класа на професор Стефан Сърчаджиев, където учи заедно с Ицках Финци, Григор Вачков и Никола Анастасов. Тя е един от основателите на Сатиричния театър, макар че кариерата ѝ започва в Националното радио и тя не веднъж го е отбелязвала:

„Обичам Радиото, там съм почнала. Когато започвах, един от режисьорите каза: „Ех, такъв глас се ражда веднъж на сто години“.

Татяна Лолова се е снимала в 45 филма, а сред най-запомнящите се нейни роли в киното са в лентите „Топло“, „Сиромашко лято“, „Бон шанс, инспекторе!“, „Пътуване към Йерусалим“, „След края на света“, „Нощем с белите коне“, „Опасен чар“.

Хитовият и моноспектакъл „Дуенде“ се радва на препълнени салони повече от десет години в Театър 199, както и в турнетата в страната и чужбина.

Автобиографичната книга на Татяна Лолова „Една втора живот“ е рекордно преиздавана, дописвана и допълвана.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!