fbpx

Руски бомбардировач уби пилотите си с внезапно включване на катапултите

Блиц Новини

Снимка Tu-22M3M GEFEST

На военно летище край руския град Калуга на бомбардировач Ту-22М3, който е бил на земята, необичайно се е задействал катапулта, при което екипажът от трима души е загинал. Това съобщиха от руското военно министерство, цитирани от „Новости“, пише Блиц.
„Трима руски военни загинаха в резултат на задействането на катапултите при пускането на двигателите на Ту-22М3“, уточниха военните.

„При включването на двигателите още докато самолетът е рулирал за излитане три от четирите катапулти са се задействали.

Загинали са трима летци. Сред жертвите на инцидента е и командирът на полка, който е седял на мястото на инструктора. Едно от устройствата не се е задействало и четвъртият летец е оцелял.

Ту-22М е свръхзвуков бомбардировач с голям обсег на действие с променлива геометрия на крилата. Той е в експлоатация от 1974 г. и до момента (модификацията Ту-22М3).

Самолетът Ту-22М3 е съвсем от скоро на въоръжение в руските ВВС и е модифицирана версия на Ту-22 – двумоторен свръхзвуков бомбардировач с изменяема геометрия на крилото.

Към момента по-голямата част от съществуващите около 80 самолета от този тип са или предстои да бъдат конвертирани до версията М3М. Още 40 машини от този тип се използват от военноморските сили на Руската Федерация.

Първоначалната разработка на самолета е като противокорабен изтребител-бомбардировач, въоръжен с ракетите КХ-22/23 с обсег на действие от над 1000 км, както и с по-малките ракети КХ-15 с обсег от 300 км.

С максимален боен товар от 24000 кг самолетите от този тип участваха активно и руската операция в Сирия през последните години, основно въоръжени с бомби ФАБ-250. Ту-22 е способен да носи дежурство с ядрено оръжие.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Чакърдъкова за борбата за живот: Колко време имам?

Кадри ютуб и снимки ФБ профил Фолклорната певица Николина Чакърдъкова е може би една от най-обичаните и популярни наши певици. Винаги усмихната и лъчезарна зарежда публиката с присъствието и гласа си. Едва ли някой би предположил като я гледа така, че тя е преживяла доста сложни моменти. Николина Чакърдъкова в …

Блиц Новини
Яни от „Фермата“ очаква първороден син

Снимки и кадри инстаграм Феновете на селскостопанското риалити „Фермата“ няма как да не си спомнят Яни от Козлец. Той бе сред най-колоритните и забавни участници в шоуто, пък и грабна голямата награда в трети сезон. След това взе участие и в сезон осем, след края на който му потръгна в …

Hell's kitchen
Никол повиши самочувствието, откакто е сама сред мъжете

Кадри Нова ТВ Бони се оказа най-дразнещата фигура в отбор „златни“, но Никол от противниците им никак не й отстъпва. Особено след като остана сама сред четирима мъже и пребори женската конкуренция, самочувствието й се вдигна до небесата, не че й е липсвало и преди това. На вечерна резервация се …

error: Content is protected !!