fbpx

Руският посланик у нас: Русия не върши нищо незаконно на територията на България

Блиц Новини

Снимка Посольство России в Болгарии/фейсбук
„Биx искала еднозначно и категорично да заявя, че Русия не води каквато и да било незаконна дейност срещу България. Стига сте правили шоу по тази тема.“. Това заяви пред „24 часа“ посланикът на Руската федерация в София Елеонора Митрофанова по повод шпионския скандал.

Според нея е печално, че на фона на засилването на антируската истерия по света България се тласка в авангарда на тази деструктивна тенденция.

Тя отбеляза, че от повече от година антируската риторика в страната ни стремително набира обороти. По нейни думи от октомври 2019 г. насам веднъж на няколко месеца българските власти неоснователно и с помпозност експулсират руски дипломати под измислени предлози.

Митрофанова подчерта, че тези прояви, която тя определи като „тъмни петна“, са били предшествани от сериозен напредък в двустранните контакти на високо и най-високо ниво през 2018-2019 г.

Налага се изводът, че постъпателното развитие на нашето сътрудничество на някого е заседнало като кост в гърлото, заяви висшият дипломат. Тя изтъкна, че Русия никога не е подлагала на съмнение евро-атлантическия вектор на България.

Митрофанова обясни, че в петък българската прокуратура е уведомила руското посолство за задържане на руската гражданка – съпруга на предполагаемия ръководител на шпионската група, по подозрението в извършване на тежко престъпление.

Ако в това писмо става дума за жената, която според видеофайла влиза в сградата на Консулския отдел на Посолството, то по нашата информация тя е подавала молба относно решаване на пенсионни въпроси, а след това е дошла, за да получи съответното потвърждение, поясни посланикът. Тя посочи, че Консулският отдел на Посолството е отворен през делничните дни за редовен прием както на гражданите на Русия, така и на чужденците и в това нямало нито тайнственост, нито криминален момент.

 

Цялото интервю с посланикът на Руската федерация в София Елеонора Митрофанова ТУК

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!