fbpx

Британският епидемиолог д-р Рамзи: Може да носим маски и да спазваме дистанция още няколко години

Блиц Новини

Снимка pixabay

Връщането към нормалния живот може би ще отнеме още няколко години, прогнозира водещ британски епидемиолог.

Мери Рамзи, ръководител на имунизационния процес в Public Health England, каза, че основните противоепидемични правила могат да бъдат премахнати след като и в други страни по-голямата част от хората не се ваксинират.

Тя също така каза, че връщането към големи масови събития изисква внимателно наблюдение и ясни инструкции за поддържане на безопасността.

Д-р Рамзи заяви, че ограничения като поставяне на маски на места с много хора и социално дистанциране са станали ежедневие за мнозина и все още позволяват на икономиката да функционира, пише Благоевград 24.

Тя каза, че „хората вече са свикнали с тези ограничения от по-ниско ниво и хората могат да живеят с тях, а икономиката все още може да продължи да функционира с тези по-малко строги ограничения“.

„Така че мисля, че със сигурност в продължение на няколко години, поне докато и в други части на света хората не бъдат ваксинирани толкова добре, колкото и ние, и цифрите на новозаразените не спаднат навсякъде – до тогава едва ли ще можем да се върнем постепенно към по-нормална ситуация „, добави тя.

Предупреждавайки, че е „много важно да не отпускаме мерките прекалено бързо“, д-р Рамзи заяви, че всеки циркулиращ вариант на вируса неизбежно ще атакува тези, които са уязвими.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

error: Content is protected !!