fbpx

Земетресение от 7,2 по Рихтер удари Япония, пуснаха предупреждение за цунами

Блиц Новини
1

илюстрация Pixabay

Земетресение с магнитуд 7,2 е регистрирано днес в североизточната част на Япония и е обявена опасност от цунами, предадоха световните агенции. Трусовете са усетени и в столицата Токио, разположена на около 400 км южно от епицентъра. Засега е съобщено за един пострадал, няма данни за разрушения, пише vesti.bg.

Височината на вълната цунами в префектура Мияги може да достигне 1 метър, предупреждава националната метеорологична служба. Близо 6900 души от град Ватари са призовани да се евакуират заради опасността от цунами. По-късно обаче предопреждението за гигантската вълна беше отменено.

Част от префектура Мияги остана без ток днес след труса. Близо 200 домакинства са без ток, уточни електроразпределителното дружество Тохоку електрик пауър (Tohoku Electric Power).

Временно е спрямо движението на високоскоростните влакове „шинкансен“, преминаващи през префектурата, по информация на Киодо.

Земетресението не е довело до аварии в атомните централи, разположени в района, където се намира и авариралата през 2011 г. АЕЦ „Фукушима-1“. Извънредни ситуации няма и в АЕЦ „Онагава“ в префектура Мияги и АЕЦ Токай-2″ в префектура Ибараки. Всички реактори на тези централи в момента са спрени за проверка.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

Блиц Новини
Кадиев към Ерген № 3: Защо ти трябва при жива майка да се жениш?

Кадри БТВ и социални мрежи Неочакваният край на романтичното риалити „Ергенът“ предизвика множество коментари. Много хора осъдиха Алек Младенов за решението, което взе да не се обвърже с нито една от останалите две фаворитки и особено начина, по който го направи. Той им каза своето решение чрез видео, без да …

Блиц Новини
Емоционален финал на „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Зрителите се сбогуваха емоционално с „Бригада нов дом“. Снощи бе излъчен последният за този сезон епизод, отново много силен и изпълнен с емоции, докосващи сърцата на мнозина. Бригадата с помощта на множество доброволци направи един удобен и уютен дом за незрящата Божидара и нейната майка. Новата бригада под …

error: Content is protected !!