fbpx

Връщат тежките мерки в цялата страна от 22 до 31 март

Блиц Новини

Кадър видео МС

Връщат сериозните мерки за борба с пандемията в цялата страна. Това обявиха здравните власти на седмичния брифинг в Министерския съвет.

Мерките ще останат в сила десет дни и идват на фона на хилядите нови случаи на COVID-19 на дневна база и рекордния брой хоспитализирани в болниците в цялата страна.

Министър Ангелов съобщи, че заради продължаващото увеличение случаите на постъпващи в болници, както и на новозаразените се предприемат ограничителни мерки за цялата страна от понеделник, 22 март, като те ще са с продължителност 10 дни.

1. Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения. Допускат се само доставки до дома или офиса!

2. Преустановяват се посещенията в игралните зали и казина

3. Преустановяват се посещенията в нехранителни обекти с търговска площ над 300 квадратни метра.

4. Преустановяват се посещенията в търговски центрове с една или повече сгради включително тип мол – с изключения на банки, аптеки и други.

5. Преустановяват се провеждането на конгресни мероприятия в присъствена форма.

6. Преустановяват се посещенията във фитнесите и всички културно-развлекателни мероприятия.

7. Не се допускат тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 души.

8. Състезанията по спорт се провеждат без публика.

9. Забранява се организирането на масови обществени мероприятия на открито като събори и други.

10. Спира се посещението в детски градини и ясли.

Заповед за новите мерки ще бъде пусната до края на деня.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!