fbpx

Наталия Маева е новият председател на Националната пациентска организация

Блиц Новини

кадър Фейсбук/Natalia Maeva

Общото събрание на Националната пациентска организация, което се проведе в края на февруари 2021 г., избра нов управителен съвет на организацията с петгодишен мандат. За председател на Управителния съвет пациентските организации, членове на НПО, избраха Наталия Маева (Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония). Досегашният председател, д-р Станимир Хасърджиев, не се кандидатира за нов мандат, но остава в оперативното управление на организацията като неин изпълнителен директор, съобщиха от НПО.

Трима заместник-председатели ще има Националната пациентска организация в следващите пет години – Виктор Паскалев (Българска асоциация по хемофилия), който ще отговаря за финансовото управление и прозрачността на НПО; дългогодишният медицински директор на организацията д-р Иван Вецев, който ще развива здравните политики на организацията и Елисавета Котова (Национална асоциация на децата и младите хора с диабет), чийто ресор е развитието на мрежата от членове на НПО и координацията на регионалните структури. Заедно с тях за членове на Управителния съвет са избрани още Кинка Славова (Фондация „Тромбофлебици в действие“), Петя Александрова (Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“) и Владимир Тодоров (Българска асоциация на пострадали при катастрофи).

Наталия Маева, като председател, и д-р Хасърджиев, който оперативно ще ръководи организацията, ще продължат да работят заедно с Управителния съвет на НПО, за развитието на отношенията с държавните институции, индустрията, пациентския сектор, както и с всички заинтересовани страни.

„Националната пациентска организация е моя лична кауза и аз съм уверена, че заедно с всички пациентски застъпници, част от голямото семейство на НПО, ще успеем да преодоляваме сериозните предизвикателства, с които се сблъскваме в гарантирането на качествено, достъпно и ефективно за хората здравеопазване. Ще работя активно за каузата за донорството и трансплантациите, редките заболявания и детското здравеопазване“, коментира Наталия Маева, председател на НПО.

„Както обявих преди три години, не се кандидатирах за нов мандат в Управителния съвет на НПО, защото вярвам, че лидерството и отговорностите трябва да се споделят. Като изпълнителен директор ще продължа да работя за организационната стабилност на Националната пациентска организация и за запазването ѝ като прозрачна и  ефективна гражданска пациентска организация. НПО ще остане пациентска организация и ще се управлява от пациентите“, допълва от своя страна д-р Станимир Хасърджиев.

Новоизбраният председател Наталия Маева е пациент с белодробна трансплантация. Работила е като журналист, има опит и в областта на международните отношения. Завършила е London School of PR. Преди 9 години създава и управлява Българското общество на пациенти с белодробна хипертония. От пет години е член на Борда на директорите на Европейската асоциация по пулмонална хипертония (PHAE).

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Въпрос за Нотр Дам отказа играч на покер от 10 000 в „Стани богат“

кадри bTV Късмет с въпросите, стабилна обща култура и надеждни жокери – това е формулата, която може да донесе успех в „Стани богат”. Икономистът и професионален покер играч Стойчо Кроснаров изглежда имаше всички тези елементи, но литературен въпрос го спря на въпрос за 10 хил. лева. Загадката, която той не …

Блиц Новини
Огромен успех за Георги Христов в зала 1 на НДК

Кадри ФБ Очаквано концертът на великия Георги Христов предизвика огромен интерес. Залата е препълнена, няма свободни места. Изключителна емоция подари изпълнителя на феновете си, както обеща. Освен обичаните и познати хитове, изпълни и най-новите си песни, включени в последния албум. С много чувство за хумор и самоирония забавлява публиката, нарича …

Блиц Новини
Добра новина за вечните длъжници, но не съвсем

Доста време отне на депутатите да пуснат в действие закона за личния фалит, но това е на път да се осъществи. Правната комисия към парламента прие отпадането на „вечния длъжник“. По този начин се приема десетгодишна давност на задълженията на физическите лица. Давността няма да се прилага в точно определени …

error: Content is protected !!