fbpx

Димитър Пенев – Пената бе представен като кандидат за депутат от ВОЛЯ и НФСБ

Блиц Новини

Снимка ФБ

„Димитър Пенев и Петър Жеков са представители на златното поколение български атлети и тяхното включване в политическия процес не изглежда случайно“, аргументират се от Воля.

Легендарният треньор Димитър Пенев официално бе представен като кандидат-депутат в листите на ВОЛЯ и НФСБ, съобщиха от партията на Веселин Марешки, пише dir.bg.

Това е втората футболна легенда в екипа на бизнесмена, след като вчера бе потвърдено включването на носителя на „Златната обувка“ и абсолютен голмайстор на България Петър Жеков.

С името на Димитър Пенев са свързани някой от най-знаковите поводи за национално самочувствие. Като футболист, общо 8 пъти е шампион на България и 5 пъти носител на Националната купа. За повечето българи, обаче, той остава в съзнанието като най-успешният треньор на страната, който отвежда националния отбор до бронзовите медали на Световното първенство в САЩ‘ 94.

„В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът, който заедно с нашите национали през 94-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените – грации. Копнея да се върнем по пътя на спортните успехи от близкото минало, но и към масовия спорт, който носи здраве на нацията. За нас включването на Пената е признание от най-високо ниво, защото кой друг, ако не той има нюх за селекция. Знаково е и още нещо. Някои социолози вече отреждат 3-то място на ВОЛЯ и НФСБ, а Димитър Пенев знае как се стига до бронза, когато опонентите уж не те слагат в сметките!“, коментира Веселин Марешки.

Според ВОЛЯ, в светлината на последните допинг скандали и повсеместната липса на високи отличия на международната сцена, е повече от ясно, че спортът в България има нужда от рестарт.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!