fbpx

Independent: Пентагонът тихомълком се отказа от мисията да предотвратява конфликти

Снимка Уикипедия

Пентагонът при президента Доналд Тръмп за първи път от десетилетия „незабелязано” промени публичната декларация на своята мисия. Това констатира британското издание Independent в материала на своя нюйоркски кореспондент Кларк Миндок под заглавие Pentagon quietly changes ‘deter war’ mission statement to one that protects America’s influence with ‘lethal force’, пише Блиц.

Според изданието, Пентагонът внесъл изменения в публикувания в началото на годината текст в сайта на ведомството. В новата версия липсва предписанието „да не допуска война”, но е добавена цел „да поддържат американското влияние зад граница”.

Преди се казваше, че „Задача на Министерството на отбраната е да предоставя въоръжени сили, необходими за сдържане на войни и защита на сигурността на нашата страна”.

Сега мисията е определена като „Задача на Министерство на отбраната е да предоставя смъртоносни обединени сили за защита на сигурността на нашата страна и запазване на американското влияние зад граница”.

За първи път Пентагонът открито публикува изявление за своята мисия по време на президента Бил Клинън. Текстът остана без промяна при Джордж Буш-младши и Барак Обама.

Пентагонът не откликнал на молбата на The Independent да коментира ситуацията.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

Hell's kitchen
Царина: Имах силна вяра в себе си и възможностите си

Кадри Нова ТВ Царина въпреки, че остана на крачка от черната куртка стана любимка на феновете на Хелс китчън. Хоби готвачката успя да пребори конкуренти работили за големи ресторанти и доказали се професионалисти. След напускането й интереса към нея не стихва и сега я виждаме в собствената й кухня и …

error: Content is protected !!