fbpx

Алфа Рисърч: ГЕРБ бие с много на изборите

Блиц Новини

кадър bTV

28,5% за ГЕРБ, 23,2% за БСП, 13,3% за „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, 12,5% за ДПС. Такива резултати за водещите партии при предстоящите на 4 април парламентарните избори прогнозираха по bTV от социологическата агенция „Алфа Рисърч“. Около 5,7% ще отидат за „Демократична България“, 4,5% за „Изправи се.бг. Мутри вън!“, а 3,7% ще гласуват за ВМРО.

„52,5% от българите със сигурност ще дадат своя вот, 22,4% категорично няма да гласуват, а останалите 25% се колебаят. Колкото повече наближават изборите, толкова повече се вдигат процентите на желаещите за гласуване“, отбеляза още социологът Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч“.

„15,3% от българите още не са решили за коя партия да гласуват. Това са хора, които ще преценят избора си по време на предизборната кампания“, смята още тя.

„Оспорвана е битката за третото място. ДПС започва да се мобилизира в последния момент. ДПС имат твърд електорат, а при „Има такъв народ“ нещата не стоят така – там вотът е несигурен. „Демократична България“ път разчита на вот в последния момент и гласовете от чужбина“, разтълкува логиката на цифрите Димитрова.

Националното представително проучване е проведено от „Алфа Рисърч“ и е съфинасирано от агенцията и bTV. Анкетирани са 1013 пълнолетни граждани, в периода 26 февруари – 1 март чрез пряко стандартизирано интервю с таблети, което позволява събирането на данните в реално време и регистрирането на най-последните промени в обществените нагласи. Използвана е двустепенна стратифицирана по регион и тип населено място извадка с квота по пол, възраст, образование, твърдят от агенцията.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

Блиц Новини
Кадиев към Ерген № 3: Защо ти трябва при жива майка да се жениш?

Кадри БТВ и социални мрежи Неочакваният край на романтичното риалити „Ергенът“ предизвика множество коментари. Много хора осъдиха Алек Младенов за решението, което взе да не се обвърже с нито една от останалите две фаворитки и особено начина, по който го направи. Той им каза своето решение чрез видео, без да …

Блиц Новини
Емоционален финал на „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Зрителите се сбогуваха емоционално с „Бригада нов дом“. Снощи бе излъчен последният за този сезон епизод, отново много силен и изпълнен с емоции, докосващи сърцата на мнозина. Бригадата с помощта на множество доброволци направи един удобен и уютен дом за незрящата Божидара и нейната майка. Новата бригада под …

error: Content is protected !!