fbpx

Бойко Борисов в Чирпан: много политици мислят само за властта, но не и за важните за страната теми

Блиц Новини

снимка Фейсбук/Бойко Борисов

„Всички виждат колко бързо и организирано протича ваксинацията, включително на СИК и ЦИК, но и на всички желаещи“, заяви премиерът Бойко Борисов, който разгледа изградената нова и модерна пречиствателна станция за отпадни води в Чирпан. Съоръжението струва над 15 милиона лева и е оразмерено за 19 641 еквивалент жители с водно количество от 112 литра за час, предаде OFFNews.

Борисов бе категоричен, че пандемията не е преминала и отварянето на ресторантите и заведенията не означава, че мерките не трябва да се спазват. „Трябва да продължим с повишеното внимание, с дистанция, разум и с идването на пролетта мисля, че ще бъде и по-лесно“, посочи министър-председателят.

Премиерът напомни за категоричната позиция на евролидерите от приключилия вчера Европейски съвет фармацевтичните компании стриктно да спазват договорите и да пристигат ритмично доставките на ваксини. „По този начин – един път това е здраве и второ – спасяваме човешки живот“, акцентира министър-председателят. По време на посещението си Борисов очерта и някои основни икономически аспекти:

„България трябва да се съвземе от пандемията и за целта до декември трябва да минем 3% ръст на Брутния вътрешен продукт. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик и милее за държавата“, категоричен бе той.

„Всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното е след тях да се създаде стабилно правителство и то с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август до декември трябва да минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицита и отново догодина ще гоним 5-те процента ръст и 120 милиарда – 130 милиарда лева БВП“, категоричен бе премиерът Борисов.

Министър-председателят акцентира, че ЕК прогнозира ръст от близо 3% на БВП за България, заради начина на управление на пандемията у нас и антикризисните социално-икономически мерки на правителството.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!