fbpx

След златния медал в Москва гимнастичката ни Боряна Калейн мечтае за олимпийска титла

Boryana_Kalejn_Actualno
Блиц Новини

кадър: Actualno.com

Искам да спечеля златен олимпийски медал и както този в момента седи на мен, дай Боже, да ме видите по същия начин и август месец след Олимпиадата в Токио, това каза в интервю за  Actualno.com 20-годишната Боряна Калейн, която заслужено грабна златния медал във финала на бухалки на международния турнир в Москва.
Тя показа нагледно какво означава да се бориш и да победиш най-силните, и то на техен терен. Българската грация взе и сребърен медал на лента, както и два бронзови на обръч и топка.

„Смятам, че това беше едно много силно състезание за мен, особено в последния ден на финалите. Съсредоточих се благодарение на пълната си концентрация, на това, че усетих подкрепата на личния си треньор Мариана Памукова, на Илиана Раева, президентът на федерацията и на главния ни треньор Бранимира Маркова. Конкуренцията беше с двете най-силни представителки на Русия – сестрите Аверини, които са всъщност и моята основна конкуренция“, споделя Боряна.

„Въпреки, че бях чужденка усетих доста хора, които искрено ми се зарадваха и ме аплодираха по време на състезанието, даже скандираха името ми, което ме стопли вътрешно и ми помогна да се представя по този начин. За мен най-емоционални бяха съчетанията ми от финала – топката, бухалките и лентите, все едно някой беше влязъл в тялото ми, играеше вместо мен и всичко се получаваше перфектно, а аз просто се наслаждавах на останалата част“, допълва гимнастичката.

Шампионката не успя да скрие сълзите си от радост по време на награждаването, докато в нейна чест звучеше българският химн „Мила Родина“. „Сълзите ми по време на химна бяха, защото успях да се преодолея в този ден. Аз имах поставена задача да си изиграя съчетанията с максималната трудност за етапа и без груба грешка. Това е доста трудно и всеки спортист го знае, бях изключително горда, че го постигнах“, обяасни тя.

Боряна е посветила последните 15 години от живота си на художествената гимнастика и е спечелила повече от 150 медала. Смята, че гимнастиката е нейно призвание.

Цялото интервю четете ТУК.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!