fbpx

Нашият представител в Европейската агенция по лекарствата: Няма вариант да ползваме руската ваксина като Унгария

Блиц Новини
1

кадри: Pixabay, БНТ

Решението за масовата ваксинация беше правилно, но за съжаление, проблемът с фамцевтичната индустрия и това че не са пресметнати потребностите на фона на разгарящата се епидемия, доведе до отмяна. Това коментира в „Денят започва“ по БНТ проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата.

Средно в света 3 на 100 човека са ваксинирани. Най-широко покритие в ЕС има в Малта – там почти 15% са ваксинирани, от нашите съседи с най-много е Сърбия – почти 19%, България се приближава към 2,9 на сто, тоест средното за света, обясни проф. Гетов.

Той е категоричен, че в България могат да се използват само разрешените в ЕС ваксини и то доставени директно от производителя.

Чисто регулаторно няма как да се случи внасяне на ваксини от трети страни. Унгария е използвала т.нар. възможност за национално решение за руската ваксина и могат да я прилагат само и единствено на територията на страната. При нас вариант за солови акции няма, заяви проф. Гетов.

Клиничният имунолог проф. Мария Николова коментира, че няма  основания да се колебаем и да избираме, защото всички ваксини имат една цел – да създадат имунитет. „Хората могат да бъдат спокойни. Мисля, че отливът на „Астра Зенека“ е временно препятствие, прави се всичко възможно да има гъвкавост в логистиката и мисля, че кампанията ще постигне поставената цел“, допълни тя.

В момента две ваксини се разглеждат активно за одобрение от Европейската агенция по лекарствата – тази на „Джонсън и Джонсън“, а другата също е РНК, както на „Пфайзер“ и „Модерна“, обясни проф. Гетов. Много активно се работи и по пускането на „коктейла“ от моноклонални антитела, с който президентът Тръмп беше лекуван от коронавирус, допълни той.

Хора, не вярвайте на чуждопоклонници еврогейски представители и т.н. „експерти“. Защо ще чакаме да одобряват амереканска ваксина, с която уж бил лекуван чичо Дон. Съединените щати също не са членове на ЕС, както Русия и Китай. Швейцарците забраниха да се ползва одобрената ваксина на Астра..Правилно е да постъпим като нашите съседи от Сърбия, Турция и страни като Словения, Унгария и други, след като не могат да ни осигурят необходимия брой от одобрени от еврогейците ваксини, да си решим сами проблема. Да започнем да внасяме Руски Китайски и други ваксини от където е възможно. А ЗАЩО ДА НЕ СИ ПРОИЗВЕДЕМ И ОДОБРИМ САМО ЗА НАС В БЪЛГАРИЯ НАША БЪЛГАРСКА ВАКСИНА.
Пандемията –Ковид 19 няма да ни пита дали сме одобрили ваксина или не?? Всичко това, което“загрижено “ ни пишат е в резултат на търговски интереси. Нашите лекари по-тъпи и некадърни ли са от тези в някакви европейски инстанции. Стига манипулации. Забавянето повече ще навреди Дори тези другите ваксини да са по- малко „, ефективни“, какво от това. Ще ги повторим в по-кратък срок, но със сигурност ще ваксинираме повече хора а от това следва логичния извод, че жертвите и икономическите щети ще са по- малки. НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ И МАНИПУЛАТОРИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ И НАКАЗАНИ СУРОВО ЗА ТЕЗИ УМИШЛЕНИ ЗАБЛУДИ.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
И Чоткин се сдоби с жена от Хелс китчън

Един от претендентите за голямата награда от 100 000 лв в Хелс китчън Чоткин бе приятно изненадан от шеф Ангелов с подарък среща с близки хора.   В състезанието наградата между участниците беше среща с някой, с когото много искат да се видят. Именно той победи конкуренцията с рибай, който …

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

error: Content is protected !!