fbpx

Ресторантите ще отворят с половин капацитет

Блиц Новини

илюстрация Pixabay

Заведенията ще отворят от 1 март при капацитет от 50%, до 6 човека на маса и ще работят до 23 часа, това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Нощните клубове ще отворят от 1 април.

Забраната за организирането на събития – конгреси, сватби, кръщенета, семинари, конференции отпада от 1 март, но ще има ограничение в капацитета от 30%. Запазва се ограничението от 15 човека за организирани частни събития, като сватби и кръщенета, предаде „Стандарт“.

Задължително е спазването на всички противоепидемични за работа, подчерта вицепремиерът. Тя беше категорична, че контролът ще е безкомпромисен и не трябва да се допуска и една грешка, която може да опетни бранша.

Министър Николова посочи, че с официално писмо още от 19 януари тя е предложила отварянето на заведенията, като идеята е била работното време да е до 22:30 часа.

„Днес направихме ново предложение за дейности до 23 часа, което беше прието и от бизнеса”, посочи вицепремиерът.

Работещите в туристическия сектор ще бъдат ваксинирани приоритетно, като предстои представителите на бранша да предоставят в Министерството на туризма приблизителния брой на желаещите да се ваксинират. Данните ще бъдат предоставени на Министерството на здравеопазването, което ще организира имунизацията.

„Важно е да се направи организация и да разберем каква част от представителите на бранша имат желание да се ваксинират, за да може това да стане преди активния летен сезон”, коментира министър Костадин Ангелов.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!