fbpx

С колко ще се повиши цената на тока и парното?

Днес ще стане ясно с колко ще се повиши цената на тока и парното. И трите електроразпределителни дружества искат поскъпване на електроенергията от 1 юли.
ЧЕЗ предлага потребителите в Западна България да плащат 0,14 лв. за ток през деня вместо сегашните 0,13 лв. за киловатчас. Нощната тарифа ЧЕЗ настоява да нарасне с 51%, от 0,06 на 0,09 лв.

Компанията ЕВН е поискала цената през деня да се повиши от 0,17 на 0,18 лв., а през нощта – от 0,10 на 0,11 лв. за киловатчас. Предложението на Енерго про е за средно увеличение на цената на тока от 5,5%., пише Дарик.

С колко точно ще поскъпне токът, ще стане ясно днес. Парното и топлата вода също ще повишат цената си, защото енергийният регулатор реши да повиши цената на синьото гориво с 10,8%. По правило при скок на газа над 5%, цените на топлоенергията се увеличават.

Заради по-скъпия газ се очаква скок и в цените на хранителните продукти, тъй като много фирми работят на газ. Цените на газа влияят косвено и на стойността на тока.

От държавния доставчик „Булгаргаз“ посочиха като причини за исканото поскъпване на синьото гориво – повишението на цената на руския газ заради високите цени на петрола и повишаване на котировките на долара спрямо еврото.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!