fbpx

Тенденция: До 3-4 години ще купуваме предимно през телефона си

Блиц Новини

Почти 2 млрд. лв са достигнали оборотите на онлайн магазините през изминалата година. Очакванията за 2021 са те да отбележат двуцифрен ръст спрямо 2020 година.

През 2020 растежът на онлайн търговията у нас е достигнал 8.83%, спрямо предходната 2019. Това става ясно от най-новия доклад на Българската Е-комерс Асоциация (БЕА). Общо за последните пет години годишният ръст на този дигитален сегмент в България е между 21% и 35%, става ясно още от проучването, пише www.economy.bg.
Прогнозите сочат, че до три-четири години търговията ще стане предимно мобилна. Допитването сред потребителите показва, че проучванията за покупка в повечето случаи стартират през телефона, независимо дали поръчката се прави онлайн, или от физическия магазин на търговеца.

Изводът е, че търговията в близко бъдеще ще се слее – няма да има граница между физическа и онлайн търговия, а връзката ще я правят мобилните устройства. Затова е важно онлайн търговците непрестанно да подобряват потребителското преживяване през мобилно устройство на техния магазин.
Междувременно става ясно, че според годишния доклад на E-commerce Europe, обемът на B2C (бизнес към краен потребител) електронната търговия на продукти и услуги в България през 2020 е надхвърлил 1.9 милиарда лева. Очакванията за 2021 са тя да отбележи двуцифрен ръст спрямо 2020 година.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

error: Content is protected !!