fbpx

Първан Симеонов: Радев е извън плана на Борисов. Проби им системата и ще го мачкат яко

Блиц Новини

Снимка ФБ

Тази позиция защити особено силно Първан Симеонов, предвид и думите на Радев при отчета му, че можело да се направи правителство на задкулисието – според Симеонов това е сигнал, че Радев сочи себе си за алтернатива. „За пръв път в лицето на Радев имаме нещо, което е извън плана на Борисов. Този им проби системата и те няма да му простят – ще го мачкат яко“.

Ако нямаш ясна партийна подкрепа, трудна работа. Около това мнение се обединиха политолозите Първан Симеонов (Галъп) и Димитър Ганев (Тренд) за обявеното от президента Румен Радев намерение да се кандидатира за втори мандат. Според двамата, с обявяването на намерение да се бори за втори мандат Румен Радев прави тактически ход, който е рискован. Ако има договорка с БСП за това, то е хитро.

Ако не, е рисково, коментира Симеонов. Същевременно Ганев предупреди пред БНТ, че Корнелия Нинова не е позволила да се отвори фронт и заради Радев и засега има спокойствие. Но въпросът дали има напрежение остава, смята политологът. И двамата политолози смятат, че Радев опитва да изземе думата „алтернатива“ и да обърне нещата в българската политика само на „Радев срещу Борисов“ т.е. другите алтернативи – БСП, „Демократична България“, Мая Манолова, да избледнеят.

 

Той смята и, че сега Радев ще налага все по-твърд тон, а Борисов ще е все по-гъвкав в говоренето. „Аз действам, пък вие се редете по мен – затова казвам, че ходът е смел“, анализира Симеонов обявяването на намерението на Радев да се кандидатира за втори мандат. Ганев обаче счита, че е комично да си мислим, че Бойко Борисов се готви да е кандидат за президент 9 месеца преди самите президентски избори. Според Ганев, ще е ясно кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент чак в средата на септември. „Всички опции според мен са на масата”.

Не знаем колко хора ще отидат на парламентарните избори – така Ганев коментира всички прогнози какво ще се случи на този вот. И обясни, че няма как да се предвиди как ще се държат и колко ще гласуват заради страха от пандемията. Залогът е много голям, подчерта пред Нова телевизия Росен Карадимов. И заяви, че „който е заел крайна позиция, губи“. Той похвали „Балкански поток“, защото не било въпрос за пари, а че проектът ни пази – където имало газопроводи, нямало войни, повтори Карадимов сентенцията на Бойко Борисов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

error: Content is protected !!