fbpx

Испански невролог: Апокалипсис с 3,5 млрд. жертви от вирус до 10 г.

Блиц Новини

Снимка pixabay

Голямата опасност е навлизането на човека все по-дълбоко в територията на дивите животни. „Имайте предвид, че сега патица, заразена с вирус в Тайланд, е опасност за който и да е квартал в Испания след няколко часа. Ако не изглежда вероятно, тогава вижте за този вирус, предаден от прилеп в град в Китай, за който никога не бяхме чували“, припомни испанскя невролог Хуан Фуейо за огнището на коронавирусната зараза в Ухан, пише Дарик.

Коронавирусът зарази 103 милиона души и причини смъртта на над 2 милиона пациенти в света, но това е нищо в сравнение с прогнозата, направена от испански невролог в книгата му „Вирусно: Историята на вечната борба на човечеството с вирусите“. Той е Хуан Фуейо, а написаното от него смразява кръвта: „Много е възможно нашето поколение да види апокалипсис и как вирус убива 3,5 милиарда души през следващите 10 години“.

В подкрепа на своята теория експертът припомни на „laSexta Noche“, че „в началото на 20-ти век 500 милиона души са били заразени с т. Нар. испански грип, а населението в света е било четири пъти по-малко“. Понастоящем „има много пренаселеност в градовете и това е големият проблем – глобализацията“, каза той.

 

Експертът предполага, че пандемията, която може да пристигне след няколко години, може да бъде много „по-смъртоносна“ от настоящата. Той подчертава, че коронавирусът почти не е заразил децата и „много е уважавал младите хора“. Поради тази причина той прогнозира, че „ако пристигне вирус на едра шарка, който е по-смъртоносен и има характеристиката да заразява по-големи части от населението, това ще бъде много по-сериозно“.

Роденият в Астурия и живеещ в САЩ доктор призова политиците да „забравят за политизирането на неща като носенето на маски и ограничителните мерки“.

Управляващи и опозиция трябва да работят заедно и едно от най-важните неща, които трябва да се направят, е да се създаде комисия срещу пандемията и то в Европейския съюз, смята докторът.

„Нуждаем се от план за пандемична атака подобен на този, който имаме за предотвратяване на атаки с ядрено оръжие. Нуждаем се от маневри и учения, но вместо военни, да бъдат пандемични. След като бъде открит вирус, да се знае в кои лаборатории светва червената лампа, къде се подготвят тестовете, кой ще създаде ваксината и кой ще отговаря за карантините в световен мащаб“, заключи той.

Превод и редакция: DarikNews

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!