fbpx

Братя Пулеви с благороден жест в Танзания

Блиц Новини

Снимка профил ФБ

След важната победата на ринга братя Пулеви посетиха боксов клуб за млади таланти в Танзания.

Те се появиха с множество подаръци за децата. Ето какво написа Тервел Пулев в профила си в социалната мрежа:

Днес посетихме местна боксова зала в Дар ес Салаам, където условията бяха потресаващи за нашите представи. Но съвсем нормално за държава с 80% крайно бедни и оцеляващи с 3-4$ на ден хора.
Затова занесохме боскови пособия, които да послужат на децата, трениращи бокс в района.
Треньорът се оказа с доста сериозна визитка- Олимпийски шампион от Мюнхен 1972 г.
На въпрос към него „Какво ти даде държавата, когато спечели Олимпийската титла?“ той ни отговори без думи, а с жеста „ръкостискане“.
Сега той е човекът, който създава млади шампиони в танзанийският град- ще го различите в бяло облекло с шапка на снимките.
За мен лично да видя пламъка в очите на тези хора, със страст за бокс и за успеха на ринга, а не за парите е дежа вю. За миг изникна паралел в съзнанието ми с времената, когато аз прохождах в бокса и началото на 90-те години в България.
Помня добре, тогава нямаше много възможности може би за повечето хора у нас, реденето на опашки с купони за храна в хранителните магазини, режим на тока и т.н.
Но също така насочен от моя баща към бокса, пламенно гледах боксовите турнири Странджа, кубинските боксови легенди на живо в София (зала Универсиада) , Олимпийските игри по телевизията и съм мечтаел някога да бъда там, на този ринг.
Днес гледайки малките деца, които посетихме се върнах в тези времена несъзнателно. Но оценявам пътят, който съм извървял до тук и знам какво ми е коствало, колко труд, пот, език на омразата, усилия, „преглъщане“ на ситуации, сваляне на килограми, да те отритват шефове, защото не им правиш „мили очи“, а даже назоваваш истините пред медиите, да изтърпиш труден човек
който ти е треньор в продължение на години, контузии, интриги и лицемерие на „малки“ хора, кръв, спаринги, аркади и много други, които даже съм забравил.
Но всичкото това с една единствена цел!
Не за пари, а за мечтите, които искаш да сбъднеш, за успеха, като такъв в един не лек спорт и заради страстта, която неминуемо идва с първите спечелени детски състезания и мачове!

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

error: Content is protected !!