fbpx

Сериозни разправии и червен картон белязаха дербито на Милано

Блиц Новини

Кадър видео туитър

Този двубой между двата гранда на Милано ще бъде запомнен със събития извън спортно-техническата страна. В самия край на първата част се стигна до разправия между Лукаку и Ибрахимович, а главния рефер Паоло Валери се контузи в 75-ата минута и след кратко прекъсване беше заменен от четвъртия съдия Даниеле Кифи.

Отборите на Интер и Милан направиха невероятно зрелище на „Джузепе Меаца“ в четвъртфиналната фаза на турнира за Купата на Италия по футбол.

Като победители срещата излязоха „нерадзурите“ с резултат 2:1 и така ще играят в полуфиналите срещу победителя от двойката Ювентус – СПАЛ.

Златан Ибрахимович откри резултата за Милан в 31-ата минута. През втората част обаче символичните домакини наложиха тотална доминация и стигнаха до пълен обрат след голове на Ромелу Лукаку от дузпа в 71-ата минута и Кристиан Ериксен в седмата минута на добавеното време, пише БНР.

 

Още във втората минута Рафаел Леао пробва шут по земя отдалече, но не намери вратата. В 13-ата португалецът центрира по чудесен начин към Ибрахимович, но неговият удар с глава се оказа неточен. Пиоли извърши принудителна смяна още в 20-ата минута. Тогава Симон Кяер напусна терена контузен, което даде възможност на новото попълнение Фикайо Томори да дебютира за тима. В 24-ата Лукаку отправи опасен удар, който обаче беше избит с крак от Татарушану, а секунди по-късно нов изстрел на белгиеца беше блокиран от Романьоли. Последваха корнер и претенции на „нерадзурите“ за игра с ръка на Мейте, но те не бяха уважени. В 27-ата Перишич нанесе слаб шут, който не затрудни противниковия страж.

В 31-ата символичните домакини не успяха да изчистят топката при изпълнение на фаул и така тя попадна в Ибрахимович, чийто шут по земя първо срещна страничната греда, а след това се оплете в мрежата на Самир Ханданович. Интер, които са един от бившите отбори на нападателя, са любимата му жертва с червено-черната фланелка – шведът има седем гола в осем мача срещу този съперник. В 37-ата Санчес пробва удар с глава, но защитник на гостите спря пътя на топката пред голлинията.

В самия край на първата част се стигна до голямата разправия между Златан и Лукаку, като двамата дори опряха чело в чело. Те получиха жълти картони и така белгиецът ще пропусне следващия мач на отбора си в турнира. Лукаку обаче не се успокои и продължи да буйства дори на прибиране в тунела, като едва беше удържан от хора от щаба на домакините. Междувременно, полувремето приключи с воле на Марсело Брозович, което профуча покрай вратата.

В 49-ата минута специалистът на статични положения Коларов стреля от фаул, но Татарушану изби в корнер. Той беше изпълнен късо и това доведе до опасен шут на Санчес, който обаче също беше отразен от румънския вратар. В 58-ата Ибрахимович фаулира Коларов, а съдията му показа втори жълт и съответно червен картон. Така той ще пропусне евентуалния полуфинал на турнира. В 69-ата минута Леао направи глупав опит за шпагат, с който фаулира Николо Барела в наказателното си поле. Реферът отначало си замълча, но след това получи сигнал от ВАР да прегледа ситуацията. След като го направи, той посочи бялата точка, а Лукаку беше точен за 1:1.

В 75-ата минута Валери получи мускулна контузия и така се наложи той да бъде заменен от четвъртия съдия Кифи. Така играта прекъсна за около пет минути, заради което добавеното време беше цели 10 минути. В 89-ата резервата Лаутаро осъществи опасен рейд, но Татарушану изби неговия изстрел. Секунди по-късно стражът направи поредната си блестяща изява, с която не позволи на Лукаку да се разпише за втори път в мача. Той обаче остана безпомощен в 97-ата минута, когато резервата Ериксен изпълни брилянтен пряк свободен удар и оформи крайното 2:1 в полза на Интер.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!