fbpx

Психотерапевт: Имунитетът се влияе от емоционалното и психическо състояние на човека

Блиц Новини

Снимка pixabay

За силен имунитет не е достатъчно единствено да се поддържа добра физическа форма. Емоционалното и психическо състояние на човека е не по-малко важно и се отразява пряко и върху физиологията. „Нарастващата, прекомерна тревожност, ако не се справяме с нея и не се лекува, намалява нивото на психическа стабилност, намалява метаболитните процеси в тялото и неговата сила.

Съответно в такава ситуация имунитетът ще намалее, а уязвимостта към различни патологии ще се увеличи и ще ни направи уязвими, включително и към вирусна патология“. Паническият страх от коронавируса може да доведе до реални здравословни проблеми, заяви преди РИА Новости психотерапевтът Игор Салинцев, пише Актуално.

Според лекаря, коронавирусната ваксина е решение на два проблема едновременно: ще предпази тялото от COVID-19 и ще намали нивото на тревожност.

Това ще премахне отрицателния натиск върху имунната система, което прави тялото уязвимо към всяка инфекция. Психотерапевтът посъветва да спрем да обръщаме внимание на слуховете за коронавируса и да се опитаме да филтрираме информацията само от надеждни източници.

„Колкото по-информиран е човек, толкова по-малко тревожен и изплашен е. Хората се страхуват, когато не знаят нещо, не разбират достатъчно или разчитат на неточна информация и слухове“, обясни Игор Салинцев.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!