fbpx

Започва масово тестване на учителите, на места и ваксинация

Блиц Новини

Кадър видео Нова ТВ

Успоредно с тестовете на някои места в страната започва и ваксинирането на преподавателите. Към момента, около 23% от учителите са дали съгласие, а в системата на висшето образование процентът е 30 на сто.

Започва масово тестване на учителите в цялата страна с антигенни тестове за коронавирус. Целта е да се провери какво е разпространението на COVID-19 в образователната система, преди големите ученици да се върнат в класните стаи от 4-ти февруари. По данни на образователното министерство броят на учителите, пожелали да бъдат тествани за COVID-19 е между 40 и 50%, съобщи Нова ТВ.

 

В ОУ „Пейо Яворов” в Бургас 50 процента от педагогическия и непедагогическия персонал е изявил желание да се тества с бързи антигенни тестове за COVID-19 преди подновяването на учебния процес през февруари.

„Решението на нашите преподаватели да се тестват е взето самостоятелно от тях. Не сме прилагали натиск. Хората са добре информирани от нашето учебно заведение и те самостоятелно взеха решение да се тестват”, заяви директорът на учебното заведение Мара Георгиева.

 

По думите на учителите, някои от които вече са преболедували коронавируса – тестването е необходимо като профилактика, а и за спокойствие на колектива в училището и на родителите, поверили им грижите за децата си.

„В област Бургас 2200 души педагогически персонал е заявил да се тества. Това е около 50 процента от всички учители от училищата и около 40 процента от непедагогическия персонал. Тези тестове ще помогнат за по-добрата организация на учебния процес. Всички учители, дали положителен резултат, ще бъдат карантинирани, и ще им бъде осигурен заместник”. Това посочи в ефира на „Здравей, България” инж. Виолета Илиева, началник на РУО – Бургас.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!