fbpx

За какво да следим при избора на раница

Блиц Новини

Как да изберем удобна и многофункционална раница?

Това е въпрос, който си задават много хора, които отчитат предимствата на този вид чанти, добиващи все по-голяма популярност на фона на модерния начин на живот. Преди да отговорим обаче на този основен въпрос, първо трябва да определите какво точно ще носите в раницата и с каква цел я купувате.

Всичко зависи от динамиката на живота ви. Можете да избирате сред огромно разнообразие на модели – за поход или за града, малки или големи, красиви и стилни, практични, функционални, какви ли не.

Според ролята си, раниците могат да бъдат разделени на няколко вида:

  • Туристически раници с обем над 120 литра.
  • Транспортни раници с обем над 80 литра.
  • Раници за ежедневието – около 10-30 литра.
  • Спортни раници
  • Раници за рафтинг
  • Раници за велосипед

Да разгледаме по-детайлно някои от най-популярните видове раници с помощта на колегите от Pohod.eu.

Стандартни градски раници

Най-голям интерес предизвикват така наречените градски раници. Те идват с различни размери и се отличават с ергономичната си форма и впечатляващо разнообразие от цветови вариации.

Стандартната градска раница може да бъде изработена от всякакъв качествен материал. Аксесоарът разполага с две удобни презрамки, меки странични вложки и твърд гръб. Идеалният обем е до 30 литра. Поради разширената функционалност и допълнителните опции, градската раница е удобна за използване и при бизнес или други пътувания.

Раници с една презрамка

Те са компактен формат на градска раница, с обем в рамките на 5-10 литра. Разполагат с една широка презрамка. Раницата – слинг се носи през рамо отпред и изглежда доста ефектно.

Транспортни раници

За да транспортирате, например, скъпо видео и фото оборудване с аксесоари, е по-добре е да закупите специална раница. Тези модели надеждно предпазват професионалното оборудване от прах, драскотини, механични удари и други повреди.

Дизайнерски характеристики на раниците

Всяка раница може да бъде изработена от различни тъкани. Тя притежава основна част, към която са прикрепени презрамки. Раницата е индивидуален аксесоар и затова е добре да бъде избрана в съответствие със конкретните специфични изисквания.

Най-важните неща, които да следите при избора са:

Твърдост на гърба

Дизайнът на гърба може да е по-твърд или анатомичен, който да следва извивките на гръбначния стълб. Дишащият анатомичен модел се счита за по-удобен.

Ширина и здравина на презрамките

Те трябва да бъдат с оптимална ширина, здравина и мекота. Дължината следва да може да се регулира.

Размерът на раницата

Колкото по-голям е обемът, толкова по-масивен ще е аксесоарът. Градските раници обикновено са три вида:

  • Малки – до 20 литра
  • Средни – 23-28 литра
  • Големи – 30-35 литра

*публикация

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

error: Content is protected !!