fbpx

Ювентус спечели Суперкупата на Италия, Роналдо подобри голов рекорд

Блиц Новини

Снимка туитър

С гола си Роналдо стана най-резултатният футболист в историята на футбола със 760 попадения на клубно и национално ниво. Португалецът подобри постижението на легендарния чех Йозеф Бицан.

Ювентус спечели Суперкупата на Италия по футбол, след като победи Наполи с 2:0. Двубоят се игра на стадион „Мапеи“ в Реджо Емилия, а головете вкараха Кристиано Роналдо в 64-та минута и Алваро Мората в добавеното време на срещата. В 79-та минута звездата на Наполи Лоренцо Инсинье пропусна дузпа, пише БНР.

 

Трофеят бе първи в треньорската кариера на Андреа Пирло. „Радостта ми е голяма. Усещането да печелиш като треньор е различно. Мисля, че дори е по-приятно от това да вдигаш купи като футболист, защото сега водя един велик клуб, с огромна история. Прекрасен миг“, сподели Пирло след мача.

„С Дженаро Гатузо сме приятели, но и двамата бяхме твърде концентрирани, за да си разменяме шеги край тъчлинията. Разочарован съм за него, но пък се радвам за себе си. Предвид всичко, което направихме от началото на сезона, критиките след загубата от Интер бяха прекалено много и незаслужени.

Затова съм още по-доволен, че днес победихме. Свикнал съм, че медиите могат да те издигнат на върха и след това да те сринат. И като футболист съм имал върхове и спадове. Зад гърба ми стои много сериозен клуб и мога да работя спокойно. Резултатите ще говорят за мен“, каза още Пирло.

Кристиано Роналдо също бе щастлив от триумфа. „Много сме радостни. Беше трудно, особено предвид тежкия терен, но си свършихме работата. Показахме съвсем различна нагласа в сравнение с мача срещу Интер. Тогава играхме зле, но това вече е в миналото. Трофеят е важен за нас, надяваме се той да ни донесе допълнително самочувствие и увереност“, каза Кристиано.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Деца от общността я разплакаха: Како Бони, направи ни известни!

кадри Нова телевизия Певицата и най-одумван звезден участник в „Хелс китчън” Бони направи нещо невероятно за четири момчета от ромската общност, които мечтаят да станат известни музиканти. Тя ги срещнала случайно да просят, а след като разбрали от кого са поискали пари, те веднага я помолили: „Како Бони, направи ни …

Блиц Новини
Батков: Чужденци ритат за 500 евро, наши футболисти стават като Георги Семерджиев

кадри БНТ В българското футболно първенство има чужденци, които играят за 500-600 евро заплата, българи за толкова не можеш да хванеш, това заяви по БНТ Тодор Батков като представител на обществения съвет към БФС. В предаването на Георги Любенов той описа много драматична картина на това, което се случва с …

Блиц Новини
Маги Халваджиян: Медиите набиват мантрата, че в България няма нищо честно

кадри Нова телевизия Шоу като финала на „Като две капки вода” в „Арена София” не е правено не само в България, но и в света, това заяви Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на Нова телевизия. „Най-големите ми притеснения бяха, че от телевизионно шоу ще се превърне в концерт. Но на …

error: Content is protected !!