fbpx

36-годишен мъж открадна повече от 4,5 млн. лв, като се възползва от доверието на шефа си

Блиц Новини

Снимка вихрогон.бг

В рамките на няколко години служителят, който разполагал с пълномощно и достъп до сметките на фирмата присвоил крупна сума.

Доверчивият управител на фирмата му дал възможност да забогатее с повече от 4,5 млн. лв., става ясно от съобщение на Софийската градска прокуратура, цитирано от Офнюз.

Всичко започнало през 2013 г., когато обвиняемият сключил договор за търговско представителство с дружеството „А.Б.“ ЕООД със седалище в София. Основната му дейност била информационни технологии и телекомуникации.

Заради честите си командировки зад граница управителят на фирмата упълномощил работника да извършва редица дейности от името и за сметка на фирмата. Дейностите били подробно описани в безсрочно пълномощно, заверено в посолството на България в Грузия. След промяна на правната форма и името на дружеството управителят делегирал още права на обвиняемия и му осигурил достъп до банковите сметки на фирмата.

На практика дейността на дружеството се ръководела и се извършвала от обвиняемия. Той поддържал комуникация със служителите, със счетоводството и с контрагентите на фирмата.

Мъжът не се поколебал да се възползва от положението. В периода от 13 юни 2013 до 31 март 2017 г. осъществил 902 трансакции и успял да открадне 4 529 920,58 лв. чрез множество разходи, несвързани с дейността на дружеството.

Злоупотребите били установени след телефонно обаждане от служител в банката, обслужващата дружеството, за извършени голям брой плащания от сметката на ЕООД.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!