fbpx

Заведенията отварят след 20 февруари

Блиц Новини

Снимка pixabay

На продължила няколко часа среща в Министерство на здравеопазването между ресторантьори и ресорни министри съгласие не е постигнато. Ако не получим решение до края на седмицата, което да е в наша полза, следващия понеделник ще отговорим с решение от наша страна, заяви Ричард Алибегов пред журналисти, пише news.bg.

Заведенията ще могат да отворят след 20 февруари. Това стана ясно току-що, след като приключи срещата на браншовите организации с ресорните министри.

„Досега изчаквахме, затворихме, приехме аргументите на здравните власти. Но сега считаме, че е настъпил момента, в който да ни върнат жеста и да ни пуснат да работим дори и при 50 % от капацитета си. Искахме заведенията, кафетата и сладкарници да отворят от 1 февруари, а те ни предлагат – 20-ти. Какви ще бъдат нашите ходове ли? Ще се съберем и ще решим дали да приложим италианския модел и в един ден и час всички да отворим“, каза Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България.

„Февруари е най-слабият месец в годината, ние се обединяваме за 1 февруари“, заяви той и подчерта, че собствениците на заведения не са съгласни обектите им да работят до 22:30 часа, те настояват за работно време до 23:30 часа.

От думите на Ричард Алибегов стана ясно, че предложението на правителството било заведенията да отворят на 20 февруари, а дискотеките – на 1 март.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!