fbpx

10 години откак ни напусна Дими от „Сленг”: Излязъл и казал, че ще се върне да празнува рождения ден на дъщеря си

Жестока новина разтърси България на 29 юни 2008 година. Тогава медиите гръмнаха: „Музикантът от група „Сленг“ Димитър Екимов – Дими загина при катастрофа на автомагистрала „Хемус“. Екимов е карал мотоциклет „Сузуки“ с изключително висока скорост. Инцидентът е станал към 11 часа в района на седмия километър от магистралата, посока към Ботевград.

Заради изключително високата скорост, с която е управлявал мотора, Екимов е изгубил контрол над него и се е ударил в мантинелата. След това е изхвърчал от мотора, а при падането е загинал на място, информират от пресцентъра на МВР.

Предполага се, че музикантът е карал с около 250 км/ч. Не е пътувал за никъде, бил излязъл само, за да пробва мотора си. Казал на семейството си, че ще се върне след около час, защото в този ден трябвало да празнуват рождения ден на дъщеря му.“

38-годишният Димитър Екимов беше създател и вокалист на една от най-добрите ни банди „Сленг”. С музика Дими се занимава още от 14-годишен. През 1992 година събира първата си група. „Сленг” се появява 5 години по-късно. Едни от най-популярните песни на групата са „Синьо”, „Мой свят”, „Любовта няма край”. По професия Дими беше гинеколог и когато не се занимаваше с музика, работеше точно като такъв.

Няколко години по-рано, „Сленг” решиха да се разделят, но въпреки това Дими твърдеше, че никога няма да изостави музиката. Последното му парче е само от преди месец. Той написа песента „Звезда”, посветена на всички участници в музикални риалита. Моторите бяха слабост на музиканта-гинеколог. През 2008-ма, той е женен за бившата телевизионна водеща Ива и тогава двамата имат 6-годишна дъщеричка Дара.

Ето с какво ще запомни Димитър Екимов – Митко Кърнев от Д2. Сегашният китарист на групата преди време беше и в „Сленг”:

Беше интелигентно момче и леко чепато, както трябва да бъде един интелигентен човек. С него имахме доста бурно съществуване в групата заедно. След това запазихме симпатии и уважение най-вече. Ще го запомня с упоритостта му, характера му, също и желанието му за активен живот. Докато бяхме колеги много спортувахме, мисля, че това му „изяде главата”.

Той май обичаше моторите?

Докато бяхме в една група, все още не. Тогава ски много карахме, пак опасно. Явно после е започнал с моторите. Като разбрах, че е загинал, ми стана много гадно. Всъщност тия дни четох в едно готино списание за него. Не съм го виждал скоро, но като прочетох това се сетих за него.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!