fbpx

Втора победа за българските волейболисти

Блиц Новини

 

В момента  текат квалификациите за Евро 2021 по волейбол. Нашите момчета стартираха силно турнира без загуба досега. В събота и неделя предстоят още по един мач срещу двата съперника, а победителят в групата се класира за Евро 2021.

България надделя над домакина Израел с 3:0 (27:25, 25:16, 25:22) в европейска квалификация по волейбол за мъже от група „Б“ в Хадера.

Така възпитаниците на селекционера Силвано Пранди постигнаха втори успех, след като вчера се стартираха с победа в четири гейма над Австрия.

 

Българите имаха предимство в първата част, което достигна до 19:15. При 24:22 „трикольорите“ пропиляха два геймбола, но все пак момчета на Пранди стигнаха до успеха с 27:25 при четвъртата си възможност, пише Офнюз.

Втората част започна лошо за гостите, които допуснаха изоставане от 3:7. Българите все пак бързо изравниха за 8:8, а след 11:11 постепенно овладяха инициативата, като със серия от пет поредни точки дръпнаха с 20:14, което предреши гейма.

Третата част отново започна колебливо за българите, които направиха грешки и позволиха на съперника да поведе с 12:7. Последва активизация в редиците на „трикольорите“ и постепенно пасивът беше намален, а след силна серия от пет последователни точки в края на гейма българите обърнаха до 24:21 и това се оказа решаващо.

Цветан Соколов беше лидер за успеха с 15 точки, Мартин Атанасов добави 14, а влезлият като резерва Тодор Скримов допринесе с 13.

За домакините Идо Давид и Тамир Хершко завършиха с по 13 точки.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

error: Content is protected !!