fbpx

Коронакризата се отрази пагубно на пазара на автомобили втора ръка

Блиц Новини

Снимка pixabay

Както много бизнеси пострадаха покрай пандемията, така и търговията с автомобили втора ръка не остана незасегната. Несигурното финансово бъдеще отлага покупката на автомобил и затова автокъщите и от „Асоциация на вносители на автомобили в България“ отчитат спад в сделките.

„Има спад на продажбите в Европа, защото в България предимно купуваме коли втора употреба. И в Европа заради коронавируса спряха продажбите на автомобили, защото не се знае какво, кои и защо ще се случи напред. В момента има леко покачване на цената на автомобилите – около 10%, заради ниския ръст на внасяне от Европа“, обясни управителят на автокъща Николай Барбалов, цитиран от auto.blitz.bg.

Прогнозата, която дават от Асоциация на вносители на автомобили в България“ е, че след като отмине пандемията се очаква голямо поскъпване на цените на автомобилите.

„В Западна Европа в момента почти не се извършват сделки, много трудно се намират коли. Аз прогнозирам, че колите нов внос ще бъдат с 10,15% по-скъпи от това, което е било досега“, коментира заместник-председателят на „Асоциация вносители на автомобили в България“ Любомир Доросиев.

Пред последните две години у нас се наблюдава и търсенето към електрическите и хибридните автомобили, които са втора ръка.

„Това е тенденцията в бъдещето. Електрическите автомобили са много, много скъпи. Хибридите вече са допустими, то вече намират и втора употреба много хубави автомобили“, каза заместник-председателят на „Асоциация вносители на автомобили в България“ Любомир Доросиев.

Все още България се нарежда на едно от последните места по продажба на електромобили в Европа.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!