fbpx

Има задържан за гибелта на детето в Мездра

Блиц Новини

Бащата на детето домакин беше задържан за 24 часа. Малко след 20:30 снощи му е повдигнато обвинение и е задържан с прокурорска заповед до 72 часа.

Обвиняемият е собственик на дома, в който загина 8-годишното момче.

38-годишният Д.Й. е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 338 ал 3 от Наказателния кодекс, т.е. за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на държание на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

 

Както NOVA вече съобщи, при оглед в дома били открити ловни пушки, ловен полуавтомат и ловна нарезна карабина. Оръжията са законно притежавани от бащата на детето домакин, но били съхранявани в разрез със закона в мазето на къщата. В джоб на яке е намерена кутия с патрони, калибър 30-06, а на етажерка били наредени ловни патрони.

 

 

Около 17 ч. на 8-ми януари пред къща на ул. „Сливница“ в гр. Мездра, било открито безжизнено тяло на осемгодишно момче – Т.Т. Пострадалият бил транспортиран до Филиала за спешна медицинска помощ в града от неговия баща, където била констатирана смъртта не детето и подаден сигнал на телефон 112, съобщават от прокуратурата.

В хода на разследването е било установено, че второкласникът Т.Т. бил в дома на неговия съученик – К.Й. Свидетели на инцидента са заявили за силен гръм в района на имота. При извършен оглед в мазето на къщата са били открити ловни пушки, полуавтомат и нарезна карабина. Били са намерени и боеприпаси – патрони. Въпросните оръжия и боеприепаси са законно притежавани от Д.Й., бащата на К.Й., който не е пострадал.

На този етап на разследването по образуваното досъдебно производство е установена съпричастноста на Д.Й. към смъртта на осемгодишното момче.

Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Д.Й.

Досъдебното производство е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура – Враца и Софийска апелативна прокуратура.

Предстои извършване на множество експертизи, между които съдебно медицинска, балистична, химическа и психолого-психиатрична.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!