fbpx

Сачева: Даваме по 300 лева за всички ученици от първи и осми клас

Блиц Новини

Кадър видео Нова Нюз
„Президентът започна процеса за изборите по грешен начин – не обяви дата, но сега не признава грешката си. Търси консенсус чрез политически акт, а търси вина в правителството. Готови сме за провеждането на изборите“.

Гласуването с посредник няма да бъде добре прието в България. Ще се търсят варианти със секции само за карантинирани и със секционни комисии, преминали COVID. Не е приемливо предложение за избори в 2 дни. Готвим се за трудна година, в която да помогнем на най-нуждаещите се и да запазим възможно повече работни места. Това увери социалният министър Деница Сачева в предаването „Денят на живо по NOVA NEWS.

„Похватът на Радев е грешен политически. Кога се грижи президентът за здравето на гражданите, когато се тревожи за датата на изборите? Ако в момента се реализира оставка, това би могло да удължи датата на изборите. Протестите целят конфронтация и дестабилизация, но не и реални действия“, коментира Сачева.

Според нея със сигурност има нужда от образователно-информационна кампания със здравна информация за ваксините.

„Директор на дом за хора с увреждания или кмета може да бъде отговорен за ваксинацията на уязвими хора. Опитваме се да организираме процеса с внимание и грижа“, каза още тя.

Министърът съобщи, че ще се организират мобилни екипи, личните лекари ще помагат. Има заложени 300 млн. за държавно обществено осигуряване и още 300, общо 600 от бюджета по мярката 60/40. Мярката за затворени бизнеси е 70/0, по-високо от възнаграждението за ноември и декември.

„Хората с пенсии от 300 до 369 лв. ще получат еднократно 120 лв. за хранителни продукти. Не мислим за изборите, а как да подкрепим хората. Ако има необходимост от продължаване на добавките от 50 лв. към пенсиите, те ще бъдат продължени и след март. За младите семейства продължава целевата помощ за деца, учещи онлайн. Продължават и помощи чрез детски надбавки – ежемесечни помощи за най-бедните семейства, данъчни облекчения за другите. 300 лв. за всички първолаци и осмокласници“, заяви Деница Сачева.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!