fbpx

Преди да изтече мандата му, Тръм удължи забраната за издаване на зелени карти

Блиц Новини

Кадър: Фейсбук/Donald J. Trump

Американският президент Доналд Тръмп удължи забраната за издаване на зелени карти и работни визи до 31 март. Мярката беше наложена като част от борбата с пандемията, предаде БНР.

Първоначално замразяването на различни категории работни визи беше наложено през април и юни миналата година. Мярката трябваше да изтече на 31 декември – минути преди крайния срок в четвъртък Доналд Тръмп е издал нова заповед с трайност до края на март и така легалната имиграция към САЩ ще остане ограничена дори и след като Джо Байдън встъпи в длъжност като президент на 20 януари.

Забраната важи за работни визи от типа Н1-В, които позволяват на американски компании да наемат чужденци- специалисти в различни сфери. Технологичните гиганти в САЩ всяка година наемат десетки хиляди специалисти от държави като Индия и Китай.

Забраната важи и за издаване на J виза, която е по програма за обмен и е предназначена за насърчаване на обмена на хора, знания и умения в областта на образованието, изкуствата. Причините за удължаването на забраната за зелени карти и различни работни визи са същите, както и през миналата година, обявиха от Белия дом.

Ограничаването на имиграцията е във фокуса на Доналд Тръмп още преди коронавируса да покоси САЩ. В първите дни на мандата си той наложи забрана за влизане на граждани от седем мюсюлмански държави. А Джо Байдън обеща да отмени забраната за издаване на зелени карти и работни визи.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!