fbpx

Гари Линекер: Меси задмина Пеле, този рекорд няма да бъде счупен никога повече

Блиц Новини

Снимка профил инстаграм/Лионел Меси

Преди няколко дни нападателят на „Барселона“ Лионел Меси подобри рекорда на легендарния Пеле за най-много голове с един клуб. 33-годишният аржентинец вече има 644 попадения за „Барселона“ – с едно повече от бразилеца. Според много специалисти този рекорд няма да бъде счупен никога повече.

„Когато започнах да играя футбол, никога не съм мислел, че мога да подобря какъвто и да било рекорд. Още повече като този, който поставих днес и по-рано принадлежеше на Пеле. Мога само да благодаря на всички, които ми помагаха в продължение на много години, моите съотборници, семейството ми, приятелите ми и всички, които ме подкрепят всеки ден. Прегръдки“, написа Меси в Instagram.
Така коментира и една от английските легенди на световния футбол Гари Линекер рекорда на Лионел Меси, който вкара гол №644 с екипа на Барселона при убедителната победа на каталунците с 3:0 във Валядолид. Според Линекер рекордът може да бъде подобрен само при реализиране по 43 гола на сезона в продължение на 15 години, пише Факти.

„Ако някой иска да бие рекорда от 644 гола на Меси, то той трябва да вкарва средно по 43 гола на сезона в продължение на 15 години… за един клуб. Това е рекорд, който никой не си мисли, че някога ще бъде подобрен. Този рекорд никога няма да бъде подобрен отново”, написа Линекер в социалните мрежи.

Предишното най-добро постижение за брой голове само за един клуб бе на Краля на футбола. Легендарният бразилец Пеле има 633 попадения за Сантос в родината си за периода от 1956 до 1974 година.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

Hell's kitchen
Много любов даде Хелс китчън на участниците

Кадри Нова ТВ и снимки социални мрежи В шоуто на шеф Виктор Ангелов много момичета не си тръгнаха с голямата награда, но намериха любовта покрай готвенето. Освен любовта между Митко и Симона, която се разви пред очите на цяла България, в кухнята на шеф Ангелов е пламната и друга любов …

error: Content is protected !!