fbpx

Протеинът помага за усилване на имунната система

Блиц Новини

Снимка pixabay

Добре е месото да присъства ежедневно в менюто, тъй като протеините заедно с витамин С и D, усилват защитните сили на организма.

Правилното хранене е ключът към здравето, особено по време на пандемията на коронавируса. Диетологът и гастроентеролог Нурия Дианова разказа пред радио „Спутник” как да подсилим имунната система с помощта на добре съставено дневно меню, информира БГНЕС.

Според нея в диетата трябва да присъстват протеини, микроелементи и набор от витамини, особено С и D. Основното е, че във всяко хранене трябва да се включва някакъв вид протеин, обясни Нурия Дианова. Ето препоръчано от нея дневно меню:

„За закуска добре е да си направите каша с парче сирене, което съдържа животински протеин, а кашата съдържа растителни протеини. Млечната каша е идеална, ако нямате непоносимост към мляко. И към това трябва да добавите чаша кафе и няколко сушени плода, например сушени кайсии, които са богати на фибри“, препоръча лекарят.

 

За обяд – парче печено пиле или риба на пара, и не забравяйте за зеленчуците – източник на витамини и въглехидрати.

За вечеря е най-добре да приготвите нещо леко, като зеленчуков омлет.

 

„За целта залейте зеленчуците със задушена омлетна смес, добавете малко парче хляб и готово. Имате протеини, малко мазнини, въглехидрати и много фибри“, обясни Нурия Дианова.

За следобедна закуска можете да хапнете хляб или хумус с малко извара и някакъв плод.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!