fbpx

Банките вдигнаха таксите за теглене от банкомат

Блиц Новини

Снимка вихрогон.бг

И в условията на коронакриза банките повишават някои такси за най-масовите услуги от догодина. Една от институциите в топ 3 – Банка ДСК, обяви, че от 4 януари тегленето на кеш от банкомат на друга банка ще струва 1.50 лева при стара такса 1.20 лева. За тези, които теглят пари от АТМ на Банка ДСК, промяна няма да има и операцията ще струва 0.30 лева. Справката по сметка на банкомат на банката обаче ще се тарифира с 0.40 лева. Поскъпват и касовите операции, като тегленето на гише до 2000 лева ще изяжда минимум 4.50 лева, пише „Марица„.

Още през лятото последната банка, която допускаше безплатно теглене от свой АТМ за своите клиенти, прекрати тази практика. Така картодържателите на УниКредит Булбанк плащат по 0.30 лева на неин банкомат и 1.50 лева за теглене на пари от друг.

Спестовната сметка на Райфайзен банк пък от вчера е с годишна такса между 12 и 36 лева, в зависимост от това дали клиентът получава регулярни приходи по нея като превод на работната заплата например.

По-малките банки не остават по-назад и бързо дават равнис по големите. Те също пипнаха тарифите си за най-ползваните услуги. Токуда Банк ще иска по 3 лв. месечна такса за поддържане на сметка без карта, а когато сметката е в комплект с дебитна карта – по 2.50 лв.

Според справка на фондация „Граждани срещу бюрокрацията“, откриването на обикновена сметка, която почти всеки българин има, стига до 5 лева. Ежемесечно тази сметка „изяжда“ между 2.20 лева и 5.50 лева и дори закриването й невинаги е безплатно. Цената на тази услуга варира между 0 и 14 лева. Доста скъп „развод“ с обслужващата банка!

Добре е редовно да се проверяват съобщенията за промени в тарифите, които банките са длъжни да пубикуват на сайтовете си поне месец по-рано. В този период клиентите могат да се откажат писмено от сключения договор, без да дължат обезщетение или неустойка за това.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!