fbpx

Медицинските сестри на общопрактикуващите лекари, ще получат по 360 лв. допълнително

Блиц Новини

Снимка pixabay

Средствата ще бъдат изплатени със задна дата и професионалистите по здравни грижи ще получат по 360 лева месечно от 1-ви ноември.

Финансовата подкрепа за медицинския персонал на първа линия ще продължи и след 1-ви януари 2021 г.

Това стана ясно след среща между министър-председателя Бойко Борисов, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и председателя на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров.

 

„Надявам се членовете на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса да подкрепят взетото днес решение, с оглед жеста, който правим към професионалистите по здравни грижи, тъй като те заедно с общопрактикуващите лекари полагат изключително сериозни усилия, за да се справим всички заедно с Ковид епидемията в България“, отбеляза министърът на здравеопазването, пише Пулс.

 

Българският лекарски съюз ще има и свой представител в Националния оперативен щаб за борба с Ковид-19, за да бъде по-добра координацията между здравните власти.

От съюза настояват още противоепидемичните мерки, които са в сила в момента, да не бъдат разхлабвани поне до Нова година.

„Ние ще настояваме да не се облекчават мерките преди празниците, защото не виждаме намаляване на заболелите приети за лечение, както и тези настанени в интензивните отделения. За нас всяко отпадане на мерките би довело до тежка ситуация в здравната система през януари догодина“, допълни д-р Маджаров и призова за обществена солидарност.

Ръководството на БЛС подкрепи решението антигенните тестове да бъдат приравнени до някаква степен към PCR-ите, тъй като те са от съществено значение за бързото идентифициране на болните.

За да се избегнат недоразумения занапред, разговорите между лекарите и Здравната каса ще се провеждат в Министерството на здравеопазването.

Според д-р Маджаров Анексът към Националния рамков договор трябва да бъде подписан до края на тази година.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

error: Content is protected !!