fbpx

Министър Ангелов: Настоявам мерките да останат твърди, за да имаме здрави българи

Блиц Новини

Кадър видео новини.бг

Вече е готов алгоритъмът на т.нар. пътна карта на имунизационния процес, която включва логистиката и организацията на кабинетите за ваксинация. В страната ще бъдат разпределени 47 мобилни екипа за ваксинация. Те ще разполагат с всичко необходимо за имунизацията срещу COVID-19.

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов инспектира първия в страната временен изнесен кабинет за имунизации срещу COVID-19, разположен пред сградата на Столичната здравна инспекция, предаде репортер на Novini.bg
Това са няколко фургона, които ще бъдат напълно оборудвани за целите на бъдещата кампания по имунизация срещу коронавируса. В тях ще могат да се поставят ваксини на шестима души едновременно.

Здравният министър похвали усилията на Столична община за разкриването на медицински кабинети пред диагностично-консултативните центрове в София, с което по думите му е намалял натискът върху здравната система в столицата.
По отношение на кабинетите за имунизация министър Ангелов посочи, че всички граждани, които пожелаят, ще могат да се ваксинират срещу COVID-19. Той увери, че всеки гражданин ще получи синтезирана информация за ваксините. На място ще има и две линейки, които да окажат помощ на граждани в случай на нужда.

Първа фаза ще започне с ваксинация на медицинския персонал в лечебните заведения. Ваксинационните планове ще бъдат готови до края на седмицата, така че в тях ще бъде ясно описано кои хора ще могат да дойдат тук, обясни пред журналистите здравният министър.
Ще се опитаме да направим най-доброто за българските граждани. Ето защо ще настоявам мерките да останат твърди, за да имаме здрави българи. Освен това ангажимент на българското правителство е гражданите да получат цялата информация за ваксината на достъпен и разбираем език, допълни още проф. Ангелов.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!