fbpx

Тройното убийство във Варна: Имало ли е четвърти човек на мястото?

Блиц Новини

Снимка Петел БГ, убитите Димитър Големанов и Диляна

Разследването на вчерашната трагедия в център на Варна продължава. Главният секретар на МВР направи първия си коментар за екзекуцията. Троен убиец не се разхожда из улиците на Варна, нека хората бъдат спокойни, това увери главният секретар на МВР Ивайло Иванов в ефира на NOVA.

От думите му стана ясно, че става въпрос за двойно убийство и последвало самоубийство, а една от версиите е любовен триъгълник.

Основната работна версия е любовен триъгълник – двойно убийство и последвало самоубийство, а другата – битово престъпление. Според окръжната прокуратура убитите били в приятелски отношения.

В жилището е имало още едно момиче, което е избягало през прозореца. Тя е приятелка на единия от убитите. Разказва пред БНТ, че причина за жестокото престъпление е ревност.

Апартаментът бил нает от българския гражданин. При него често идвали приятелите му – чужденци. През последните дни там живеело и убитото момиче, което се е криело от бившия си приятел. По неофициална информация точно той е застрелял другите двама, а после се е самоубил.

“Живее два блока по-надолу. Той ѝ е гадже, но тя го остави. Заплашваше, че ще я убие. Беше луд. Имам записи от крясъците му.

Идваше да я търси, да я бие”, разказа приятелката на наемателя на жилището, който е един от убитите. Оръжието е картечен пистолет.

Сигналът за изстрели в 5-етажната кооперация бил подаден в 10,15 часа от съседи. Апартаментът, в който е извършено тройното убийство, е на първия етаж.

“Подавали сигнали до полицията заради шумни партита”, разказа жена от входа.

Допуска се и вероятността за четвърти човек, който е извършил кървавата вендета с жертвите за разчистване на сметки. На местопрестъплението пристигнаха окръжният прокурор Красимир Конов и старши комисар Даниел Пашов, директор на Областната дирекция на МВР.

Шведският гражданин с инициали Н. Л. е на 31 г., тялото на другия мъж е на криминално проявен варненец, на 40 г., третата жертва е 23-годишна жена с инициали Т. Т.

Назначена е аутопсия. При разбиването и претърсването на жилището са открити и огнестрелно оръжие и боеприпаси, съобщиха още от прокуратурата.

Полицаите са намерили автомат и три пистолета – боен и преправени газови

Назначена е и балистична експертиза. Наемател на апартамента е 40-годишният варненец Д. Г. Той е криминално проявен с регистрация от 2004 г. за хулиганство. Младата жена, която е успяла да избяга, скачайки през терасата, е отведена от екип на Спешна помощ.

“Не можем да кажем дали извършителят е външен човек, или е напуснал апартамента. Нека излязат експертизите. Все още не сме разговаряли със собствениците на жилището”, коментираха още от прокуратурата в сряда.

Тепърва случаят ще се разплита, ще бъдат проведени разговори със собствениците на наетото жилище и съседи. Пуснато е и официално запитване дали убитият шведски поданик има регистрирани криминални прояви в родината си, съобщава „24 часа„.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!