fbpx

Пандемията изстреля нагоре онлайн търговията, наемат все повече работници

Блиц Новини

Снимка pixabay

Наемат се повече хора и персоналът е нараснал със над 70 на сто, заради по-натоварената логистика“

„Последните години се наблюдава ръст в електронната търговия, а тази година това се засилва и заради пандемията“, коментира в „Хоризонт до обед“ по БНР Петър Ванчев от Асоциация за електронна търговия.

„Има куриерски служби, които се бавят доста, защото, за да бъдат евтини за клиентите си, те събират по-големи поръчки. При куриерските служби говорим за 10-15 фирми, а електронните търговци са над 10 хиляди фирми. Някои успяват навреме да върнат парите на потребителите, ако не са доволни. Това става по-бързо при големите фирми. Така че хората да не остават разочаровани.

 

Според експертът онлайн вече се търгува всичко – преди 7 години имаше бум на обувки и дрехи, но сега вече всичко се продава през компютъра.

„Преобладава наложният платеж. А дали плащате в брой или през карта, няма голяма разлика от гледна точка за сигурност. Иначе заради пандемията с карта е по-безопасно. За търговците е все едно.“

На въпрос дали международните онлайн магазини са конкуренти на българските Ванчев заяви, че те се развиват по-слабо в Европа и по-добре в САЩ. Този тип електронни магазини имат много малък интерес към Източна Европа, поясни Ванчев.
Хората предпочитат сега да купуват онлайн, но споделят, че в момента се чака много за получаване пред куриерските фирми, както и има известни забавяния, сочи проверка на „Хоризонт“:
„Електронната търговия безспорно оказва влияние и върху спедиторския бизнес“, коментира и темата Момчил Антонов от Националното сдружение на куриерите и спедиторите. Но има голяма разлика между куриерския бизнес и спедиторския.

„Заради пандемията е по-добре да пазаруваш онлайн. Но действително доставките от Европа се бавят със седмица – две. От по-далечни дестинации може да е и до 40 дни. Причината е и в увеличеният обем на онлайн търговията последните години, не само заради пандемията“.

Според Антонов куриерските и спедиторските фирми е добре да си сътрудничат, за да не се бавят доставките.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

Hell's kitchen
Много любов даде Хелс китчън на участниците

Кадри Нова ТВ и снимки социални мрежи В шоуто на шеф Виктор Ангелов много момичета не си тръгнаха с голямата награда, но намериха любовта покрай готвенето. Освен любовта между Митко и Симона, която се разви пред очите на цяла България, в кухнята на шеф Ангелов е пламната и друга любов …

error: Content is protected !!