fbpx

Румен Радев: Изборите трябва да се проведат в срок на 28-и март

Блиц Новини

Снимка профил ФБ

Държавният глава коментира спекулациите, че парламентарните избори могат да бъдат отложени заради пандемията.

Изборите трябва да са на 28 март. Те трябва да бъдат проведени в срок с доставени и лицензирании машини, с всички мерки, които да гарантират правото на всеки българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве.

Това заяви държавният пред журналисти.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поднесоха днес цветя пред паметника на Никола Вапцаров на ул. „Московска“ 6 по случай 111-ата годишнина от неговото рождение, предаде репортер на Novini.bg.

Пред медиите държавният глава припомни, че поетът Вапцаров е надживял посредствеността и е останал в нашата история. Подчерта, че той е бил антифашист, борещ се за голяма кауза, която в последните години новите ревизионери се опитват да изтрият от историята ни, каза Радев.

Затова точно днес, когато отново имаме ежедневни посегателства върху демократичните ценности, е важно да почитаме на такива хора, които отдадоха живота си в борбата срещу фашизма, ккоито мечтаеха за справедливост и се жертваха за свободата, заяви президентът.

 

„Изборите трябва да бъдат проведени в срок с доставени и лицензирани машини както е по закона. И със всички мерки за осигуряване сигурността на избирателите“, подчерта той.

28 март е датата, за която той би издал указ за провеждането на изборите, стана ясно от думите му.

По повод на очакваната ваксинация за COVID-19 Румен Радев каза, че би се ваксинирал едва когато минат всички застрашени групи, за които е препоръчителна тази ваксинация.

„Да изчакаме да видим дали ще стигнат за всички“, заръча президентът.

Вицепрезидентът Илияна Йотова пък иронично добави, че трябва да изчакаме, защото ситуацията може да се окаже като онази „с едни прахчета, които не пристигнаха“.

Румен Радев не пропусна да разкритикува решенията на правителството. Този път той каза, че не приема идеята да се назначи прокурор, който да има възможност да разследва главния прокурор.

„Управляващите даже вече не се свенят да демонстрират топлите си връзки с главния прокурор. Какво ни предлагат те? Имитацията на реформи само издава тяхната цел да се бетонира статуквото“, коментира Радев.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!