fbpx

Д-р Чобанова: Министерството на здравеопазването се публикуват средно по три заповеди на ден

Блиц Новини

Кадър видео БТВ

„Непрекъснато се издават заповеди, а част от тях са копирани от преди един-два месеца“. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ д-р Виктория Чобанова, председател на сдружението на общопрактикуващите лекари в София-област.

 

„Освен това непрекъснато се променят и бизнес правилата, с които трябва да работим. Националният рамков договор, който беше приет за три години, за да бъде стабилна системата, реално се променя с анекси всеки месец“, каза още д-р Чобанова.

По отношение на електронните направления за PCR тестове тя обясни, че има моменти, в които поради технически причини, няма възможност да се издават.

„Има и неточности в регистъра на Лекарския съюз, където се прави проверка, преди да се издаде направлението. Ще мине известно време, преди това да се случва безпроблемно“, поясни д-р Виктория Чобанова.

Тя уточни, че не всеки, който поиска PCR тест, ще получи такъв.

„У нас е хаос. Има хора, които нарочно не си правят изследвания, защото смятат, че няма смисъл – защото ще ги затворят, ще похарчат едни пари и защото така или иначе ще им мине и ще трябва да го преболедуват“, коментира общопрактикуващият лекар.

По думите ѝ България е единствената страна в света, която нормативно е задължила да се смесят потоците инфекциозноболни и неинфекциозноболни във всяко едно лечебно заведение.

„Това е уникат, чисто българско решение на въпроса“ каза д-р Виктория Чобанова.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!