fbpx

Д-р Комаровски: Дали ще се разболеете от Ковид зависи от количеството на вируса и състоянието на тялото ви

Блиц Новини

Снимка pixabay

„Трябва да дишате чист хладен въздух. Нормата на влажност е 40-60% процента “ съветва д-р Евгений Комаровски.

Лекарят обясни, че вероятността от инфекция и последващо развитие на COVID-19 се дължи на две основни обстоятелства, пише Zdrave.to.

„Дали ще се разболеете или не, зависи от два фактора: Количеството на вируса, който срещате, и състоянието на тялото ви по време на срещата“, заяви д-р Комаровски.

Той даде съвет как да избегнете проникването на значителна доза от вируса в тялото – трябва да предотвратите изсъхването на лигавиците. Това изсушаване се улеснява от продължителен престой в отопляеми, лошо проветриви помещения, както и недостатъчен прием на течности.

Освен това, каза той, е важно да консумирате достатъчно чиста вода и да овлажнявате носа с помощта на физиологични разтвори.

Комаровски подчерта, че ваксинацията е най-ефективното средство за защита срещу коронавирус – в това отношение тя няма конкуренти.

„Много съвременни протоколи съветват хората да внимават за недостига на витамин D, витамин С и цинк в организма, споделя лекарят.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!