fbpx

Калин Сърменов: Театрите са едно от най-защитените пространства

Блиц Новини
1

Снимка профил ФБ

След влизането в сила на мерките от петък, затварят и всички места, където има възможно струпване на хора като кина, галерии и музеи и се преустановява провеждането на концерти до 21 декември. Като изключение са посочени театрите, които могат да продължат да работят, стига публиката да не надвишава 30% от капацитета.

„Театрите са заслужили това отношение с усилията, които са положили, за да предпазят зрителите“, коментира в „Тази сутрин“ по БТВ, директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

Когато през март за пръв път бяха обявени строги противоепидемични мерки, театрите също бяха принудени да затворят врати. Много хора виждат в сегашното решение на правителството да не затвори театъра някакъв нечестно предимство пред други форми на изкуство.

Театрите са едно от най-защитените пространства“, посочи той.
Публиката влиза и излиза от различни входове, задължително се дезинфекцират на входа и се сяда през място и през ред, така че разстоянието между хората е повече от метър и половина.
По-трудно е предпазването на актьорите, но според Калин Сърменов за това трябва да мислят директорите на съответните театри.
„Спасението на давещия се е в ръцете на давещия се“, каза той и обясни, че театрите са имали няколко месеца на разположение, за да помислят как да създадат възможно по-безопасна среда за актьорите.

Ами, най-защитеното място е гробището.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

Блиц Новини
Фенките на „Ергенът” плачат: Алек, защото изгони най-свястната?

кадри bTV Зрителите са дълбоко разочаровани от развитието на ситуацията в „Ергенът”. След като Екатерина беше изненадващо изгонена от имението, в социалните мрежи заваляха коментари, които почти без изключение са отрицателни. Феновете на предаването са разочаровани и озадачени: „Ужас! Това беше една от дамите, които бях най-скромни, възпитани, тактични, красиви …

Hell's kitchen
„Професионалистката“ Никол се подиграва на влюбения Чоткин

Кадри Нова ТВ Срещата организирана от продукцията на Хелс китчън бе доста изненадваща за Чоткин, но и породи много въпроси сред зрителите. Доста се съмняват, че всичко това е нагласено предварително и е театър, най-малкото заради това, че няма как да знаят изхода от състезанието с чиниите, и че точно …

error: Content is protected !!