fbpx

Вечерен час за учениците въвежда от днес кметът на Белица

Блиц Новини

Снимка: Пиксабей

Кметът на Белица направи нещо, което едва ли ще се хареса на младите. Той обаче е взел решението заради върлуващата пандемия от коронавирус. В близките дни ще се разбере дали то ще има ефект.

Вечерен час за учениците въвежда от днес кметът на Белица Радослав Ревански, пише marica.bg. Той издаде заповед за въвеждане на временни противоепидемични мерки от 00:00 часа на 24.11.2020 год. до 07.12.2020 год. включително.

Ето какви са те:

1. Преустановяват се присъствените учебни занятия (в т.ч. учебни практики, стажове, изнесени учебни часове и др.) за учениците от пети до дванадесети клас. В срока на мерките учебните занятия да преминат в обучение на електронна среда от разстояние. Изключение е Професионална гимназия „Никола Й. Вапцаров“ гр. Белица.

2. Преустановяват се присъствените групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска по отношение на занятия за деца до четвърти клас, когато са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки/групи.

3. Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без публика.

4. Въвеждам вечерен час 20:00 часа за непълнолетни (лица ненавършили 18 годишна възраст).

5. Дейностите, които не са преустановени или забранени с тази заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед №РД-01-609 от 21.10.2020 год. на министъра на здравеопазването

.II. Заповедта да се сведе до знанието на населението и директорите на училищата на територията на община Белица като се публикува на сайта на общината и разлепи на определените видни места.

III. Контрол по изпълнение на настоящата заповед възлагам на Началника на ПУ-Белица към РУ-Разлог. Кметовете и кметските наместници по населени места да оказват пълно съдействие на служителите на Полицията като създават организация за осъществяването на контрол по изпълнението на разпоредените мерки, за гр. Белица – Лазар Лардев – Главен специалист „ОМП“ и доброволно формирование към община Белица.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!