fbpx

Георги Свиленски: БСП предлага по 6 500 лв. за всяка второ и трето дете, преизчисление на пенсиите и прогресивно подоходно облагане

Блиц Новини
3

Кадър видео БТВ

От ден първи на пандемията мерките са хаотични и непоследователни. Не са ясни както за българските граждани, така и за болниците и лекарите. Тази оценка за мерките, които предприемат управляващите за справяне с пандемията, даде заместник-председателят на Парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски по bTV.

За „Тази сутрин“ той коментира: „От БСП от години говорим за проблемите в здравната ни система, но този въпрос беше подценяван от управляващите. По-лошото е, че беше подценяван и през летните месеци, когато всички очакваха тази втора много по-голяма криза. И сега се оказва, че болниците нямат лекари, медицински сестри и санитари и обикновени неща, които са им необходими. Стигна се дотам – народни представители, мои колеги от „БСП за България“, да помагат в болниците в Шумен и Свищов. Още в неделя трима депутати-лекари от нашата група веднага реагираха, след като разбраха за недостига на медицински лица и отидоха в Ковид отделенията на тези болници“.

За всеки българин да има безплатен тест за коронавирус, призова Свиленски от ефира на телевизията.

„През всички години БСП е предлага повишаване на заплатите на медицинските служители и повече пари за специализация и квалификация на лекарите. Преди да има Ковид криза ние предложихме медицинска сестра да е защитена професия. Сега го предлагат и управляващите. Всичко това е, за да не напускат българските лекари държавата и да лекуват други европейски граждани, а да останат в България“, каза още социалистът за предложенията на БСП за здравната система.

На въпрос на водещия Антон Хекимян защо БСП не напусне парламента, щом за нея той е изчерпан, Свиленски обясни: „Мислили сме по този въпрос, правили сме го. Ние излязохме за един ден, в петък, когато бяха приети противоконституционни решения – депутати да участват в заседанието онлайн и приемането на Бюджета при липса на кворум. Ако БСП въобще не участва в пленарните заседания, ще гледаме как заседават по 50-60 депутата и ще си приемат каквото искат. Затова ние сме там – за да може все пак, колкото можем, да спрем неразумията, които управляващите правят. Направихме го миналата седмица с Кодекса на труда, когато беше вкаран законопроект, който орязваше човешки и трудови права“.

По повод готовността на БСП да влезе в коалиция за предстоящите парламентарни избори, Георги Свиленски заяви: „БСП винаги е участвала в коалиции – през годините е била в „Коалиция за България“, в „БСП лява България“. Ще търсим широк фронт, първо в левите сили и в близки до нас партии. След това вече, когато българският народ се произнесе на избори, БСП ще търси формула за управление. По-важното обаче е да кажем какво предлагаме на българските граждани. Да кажем, че предлагаме по 6 500 лв. за всяко второ и трето дете. Че искаме преизчисляване на пенсиите, а не по 50 лв. на всеки пенсионер. Че искаме прогресивно подоходно облагане, за да се съберат повече пари в Бюджета. Направихме „Визия за България“ за 15 години напред. За разлика от ГЕРБ, БСП предлага последователна политика и е готова за предстоящите парламентарни избори“.

Безусловни ли ще са тия 6500 лв за второ и трето дете ??? Сега пък вие от БСП ли зарибявате ромското население ??? Те и без това, и досега така безконтролно се размножават, и сега са доста добре финансово обгрижвани, че до не много (около 20-тина) години, численно ще са повече от българите !!! Е, БРАВО !!! И голямо БЛАГДАРСКО за грижите !!!

Защо триете коментара ми ???

Не говорете само глупости,а помислете как да ограничите раждаемостта при циганите.Мисля,че Китайците бяха ограничение до 3 деца.Следващите не получават нищо.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!