fbpx

Дежурният синоптик от НИМХ: Идва застудяване и сняг на 18 ноември

Блиц Новини

Снимка на Heiko Behn от Pixabay

Облаците ще преобладават в по-голямата част от периода до края на месеца. Температурите ще се понижат и в някой от дните ще са по-ниски от обичайните. Дните и ще са съпътствани от валежи от дъжд, а над планините ще вали сняг.

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Преди обяд в Дунавската равнина, на места в източните райони и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са между 11° и 16°.

Значително застудяване ще има около 18 ноември, когато в Предбалкана и по високите полета дъждът ще преминава в сняг.

Това съобщи за „Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ Мартин Славчев. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. Сутринта по Черноморието ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Около и след обяд видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Почти тихо. Максималните температури ще са между 11 и 14, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. В планините ще е предимно слънчево.

Ще духа умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°. Във вторник от запад на изток облачността ще се увеличи и до вечерта на места в западната половина от страната ще превали дъжд. Температурите все още ще са без съществена промяна: сутрешните с градус-два по-високи, а дневните само в Западна България ще са малко по-ниски.

В сряда ще бъде облачно, в много райони ще вали дъжд. Вятърът ще е от север-североизток, предимно слаб.

В четвъртък вятърът ще стане от изток-североизток, в източните райони ще бъде умерен и с него ще прониква сравнително студен въздух. Температурите вече ще бъдат близки до обичайните. В повечето райони облачността ще остане по-често значителна, но вероятността за валежи е по-малка.

Последната седмица от месеца ще е по-студена, а облачността ще остане значителна. Сутрините ще има мъгли, а валежите ще са често явление.

Температурите ще започнат да се повишават в края на третото десетдневие на ноември.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!