fbpx

Доц. Атанас Мангъров: Двамата ми сина са заразени с коронавирус

Блиц Новини
1

Кадър видео Bulgaria ON AIR

Двама от синовете на доц. Мангъров са заразени с коронавирус. Това съобщи той пред Bulgaria ON AIR. Той има трима сина и една дъщеря.

Няма втора вълна на Ковид-19, а случващото в последните седмици е естествен ход на епидемията. През лятото е имало силно намаляване на случаите, тъй като заболяването не е силно смъртоносно. На това мнение е инфекционистът.

„Коронавирусите през 2003 и 2012 г. бяха много по-силно смъртоносни. При този Ковид-19 засега смъртността е около 0,3% – доста ниска. През студените месеци наблюдаваме естествен ход на епидемията. Тя ще стигне докато 70% от хората не минем през този вирус. 30-40% от населението към дадения момент са заразени. Би трябвало след около 2-3 месеца цялото население да се е срещнало с вируса“, обясни той.
Предизвикващият полюсни реакции специалист подчерта пред Bulgaria ON AIR, че при Ковид-19 80% от случаите протичат безсимптомно. Симптомни били само около 20 на сто от случаите, а от тях нужда от болнично лечение имали едва 2-3%.

„Няма дефинитивно лечение на Ковид-19. „Азитромицин“ се изписва на всеки, който се обади и каже, че е положителен. Не разбирам защо се прави това. Това трябва да се каже на хората и на лекарите. Ковид е остра вирусна инфекция, която е твърде продължителна. Острата фаза е 13-15 денонощия. Антибиотиците не помагат! Това е самоограничаващо се заболяване“, заяви началникът на Ковид клиниката в Инфекциозна болница.
По думите му системата е много силно натоварена, но трябва да се намери начин тежко болните действително да имат помощ. Нереални са начините, по които опитваме да се борим с тази въздушно-капкова инфекция, убеден е той.

Какво конкретно предлагате професоре, слес като Антибиотик не трябва да се пие. Какво да пие човек за да се излекува. Аз минах през абсолютнонвсички фази на болеста и стигнах до последната. Пих всичко което ми казаха и пак стигнах до болница с венозни антибиотици. На кого инза каво да вярвам. Кой по дяволите ще излезе най после и ще каже прави това за да се оправиш. Колкото инда сме различни всички имаме две ръце и два крака. Поведението ви е меко казано недопустимо. Паникьосахте и уплашихте цялата нация.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!