fbpx

Фандъкова: Онлайн обучение още две седмици в София

Блиц Новини

Снимка профил ФБ

Нови и продължение на текущите мерки ще поиска Йорданка Фандъкова от Оперативния щаб за борба с коронавируса.

Ще се обсъди и на прогимназиален етап също да се учи онлайн, както и удължаването на мярката за затварянето на дискотеките и крайния час за работата на останалите заведения. Градоначалникът ще иска и мярката за забрана на посещение на непълнолетни в моловете без придружител, да продължи. Зелените коридори за пазаруване също ще останат.

 

„Днес ще предложа на Оперативния щаб за борба с коронавируса гимназистите в София да останат на онлайн обучение още две седмици. След това обаче да започне поетапното завръщане на учениците в клас спрям обстановката“. Това съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова, която провери готовността за откриване на диагностичен кабинет за граждани с грипоподобни симптоми XI ДКЦ. Изграждането на COVID зони пред поликлините бе обявено преди от дни управляващите като поредна мярка на държавата за борба с пандемията у нас, пише Монитор.

 

За най-малките ученици и деца в детските градини няма да се обсъждат промени. „Министърът на образованието е дал възможността на всеки директор да може да различни форми на обучение при 20% заболели“, припомни кметът.

Относно COVID зоните Фандъкова заяви, че днес ще бъдат открити в три поликлиники в града – в 11-то, 12-то и 17-то ДКЦ, съответно в районите „Възраждане“, „Люлин“ и „Оборище“, а до края на седмицата ще се включат още седем. Очакванията е следващата седмица да се открият зони и в още три поликлиники. „Целта е да се намали натиска на пациенти към болниците, да помогнем на хората, да ги успокоим, да работим и заедно с личните лекари“, каза кметът.

В кабинетите ще се преглеждат пациенти насочени от личните лекари, а по тяхна препоръка ще се правят и безплатни антигенни тестове. Хората без симптомни и препоръка на джипито ще трябва да заплащат тестовете. Работното време на зоните ще бъде определяно от всяка поликлиника.

Фандъкова цитира и данни от днешната ситуация с коронавируса в София. „1318 са новозразените, общо 1367 в болница, което е със 79 повече от вчера, на интезивно лечение са 139 души“, каза кметът.

Кметът благодари на софиянци за дисциплинираното поведение в последната седмица. „Проверките, които правим ежедневно показват, че като цяло мерките се спазват. Почти нямаме актове“, обяви тя.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!