fbpx

Радев: България не е бащиния на шепа безсъвестни политици и олигарси

Блиц Новини
11

Снимка профил ФБ

Надеждите за справедливо общество на свободните граждани и свободната инициатива, за социална България, каквато е заложена в Конституцията, не бяха материализирани. Извървяхме дълъг път, който отведе Родината в обединена Европа, но разпиляхме огромна част от човешките си ресурси. Разочарованията разколебаха вярата на обществото в собствените му възможности да постига високи цели. Това каза президентът Румен Радев по повод днешният 10 ноември в профила си в социалната мрежа.

Ето какво още каза президентът:

Уважаеми сънародници,
Преди 31 години на днешната дата започна преходът на България към демокрация.
Надеждите за справедливо общество на свободните граждани и свободната инициатива, за социална България, каквато е заложена в Конституцията, не бяха материализирани. Извървяхме дълъг път, който отведе Родината в обединена Европа, но разпиляхме огромна част от човешките си ресурси. Разочарованията разколебаха вярата на обществото в собствените му възможности да постига високи цели.
Три десетилетия след началото на прехода корупцията замени идеологията, а законът все повече се отдалечава от морала. Пропастта между бедни и богати расте. Пред нас отново стоят трите исторически задачи от 1989г.: върховенството на правото, свободата на словото и честните избори. Автокрацията и нейните задкулисни партньори върнаха обществото в началната точка на прехода.
През всичките тези години трудът и талантът на българите бавно и трудно променяха страната.
Време е трудолюбивите и даровити българи да получат простор, за да сбъдват мечтите си. Да спрем да прокуждаме докторите и медицинските сестри зад граница, а болните да разчитат на подаяния. Да съберем отново семействата, които днес търсят препитание в чужбина. България не е бащиния на шепа безсъвестни политици и олигарси, а общ дом на всички българи. Братството на почтените хора, които всеки ден отстояват принципите си, тази година си даде среща и надигна глас на площадите.
Лозунгът „Мутри, вън“ вещае края на узурпаторите на прехода.
Винаги ще бъда редом с вас в борбата за връщане на справедливостта в обществото, на закона в държавата, на държавата на гражданите.

БРАВО г-н Президент.С ВАС СМЕ!!!

Без думи! Този човек не е добре!

Н да,този който мисли за род и Родина не е добре,а Вие сте добре!

Точно казани думи на Президента !Браво!

Напротив,този човек е човек с главно Ч !!Ясно ли ви е!!

Точни думи респект на Г-н Радев един истински българин които милее за България и българския народ.

Точни думи респект на Г-н Радев един истински българин които милее за България и българския народ.

МНОГО ОТ ГРАЖДАНИТЕ НЕ РАЗБИРАТ КАКВО СТАВА В ДЪРЖАВАТА???? ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ПРАВ В ЕДНО , АКО СМЕ ЗАЕДНО СМЕ СИЛА КОЯТО МОЖЕ ДА СПРЕ ,ТАЗИ ПАСМИНА ОТ КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ ….

Чест и почит Г-н президент,Много точно казано!

11 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!