fbpx

Проф. д-р М.Р. Джизмондо: Който затвори държавата сега, ще трябва да прави още два локдауна

Блиц Новини
1

Снимка pixabay

Проф. Мария Рита Джизмондо е директор на лабораторията по микробиология на болницата Сако в Милано. Тя е първата, която се сблъска с коронавируса в Европа, първа разгада генома му и въведе правилното изговаряне починали С, а не ОТ К19, за което е надлежно цитирана от 19 минути, е категорична: „Който затвори държавата си сега, ще трябва да направи още два локдауна ”. В интервю за най-авторитетното предаване на италианската държавна телевизия РАИ 1 Порта-а-порта тя добави, че общата карантина, която правителството на Италия наложи, ще свърши предпразнично, но Коледа ще стане като „малко лято”, своеобразна ваканция за хората.

Сега изолират: „това ще доведе до нов ръст и така ще трябва отново да затваряме през януари или февруари. Ще отворим за Великден, ще превърнем и него в „малко лято”, после пак ще затворим през май.
„Със затваряне само ще ограничим, но няма да решим проблема”, смята директорката на лабораторията по вирусология и микробиология на престижната миланска болница Сакко.
Тя сподели наблюденията си, че над 50 процента, а вероятно и 70% от хоспитализираните в Италия в момента, биха могли да се лекуват вкъщи.
„С колко жертви ще платим това, че оставяме все по-малко място в болниците например за онкоболните”, възкликна тя. Бг властите също трябва да се замислят по темата.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!